Nu poți forța pe cineva să uite trecutul, dar poți să-l faci să trăiască prezentul

Dacă ai alături un om pe care îl iubești și care te iubește la fel de mult, ce rost are să mai răscolești prin trecut? Fiecare dintre noi are amintiri, mai frumoase sau mai triste. Și în aceste amintiri pot fi alți bărbați sau alte femei, pe care cel de alături i-a iubit sau le-a iubit mult. Trecutul e parte dintr-un tot întreg și acest întreg e acum lângă tine și vrea să-l iubești. Nu ai cum să obligi pe cineva să uite ceea ce a trăit. Dar poți să faci astfel încât nimic să nu mai conteze, inclusiv acel trecut.

Respectul, încrederea și dragostea adevărată îi fac pe oameni să se deschidă în fața altor oameni. Și dacă ea are încredere în tine, îți va povesti tot. Nu ca să compare, dar pentru că știe că poate conta pe susținerea ta. Și dacă el ține la tine cu adevărat, cu siguranță îți va spune despre femeile din trecut. Nu pentru că ele mai înseamnă ceva, dar pentru că tu ești femeia căreia i-ar povesti chiar și cele mai mari secrete. Deși e lucru cert, până și în dragoste unele adevăruri trebuie să rămână secrete pentru totdeauna.

Așa e dragostea și așa e încrederea. Și așa sunt oamenii: cu amintiri, cu povești de dragoste, cu lecții de viață. Dacă ai încredere și iubești, niciodată trecutul unui om drag nu-ți va influența sentimentele. Din contra, dacă în acel trecut e suferință, vei încerca să fii alături, să demonstrezi cât de frumos e prezentul. Și dacă în acel trecut e fericire, vei încerca să faci prezentul și mai fericit. Unic. E ușor să te lași influențat de poveștile omului de alături, dar e mult mai greu să reziști tentației de a compara și să trăiești frumos acum. Cel puțin dacă încerci acest greu, vei trăi fericit și seara vei adormi fără să te încerce mii și mii de întrebări.

Nu poți forța pe cineva să uite trecutul, dar poți să-l faci să trăiască prezentul.

Foto: blogtamsu.vn