Nu plângi după fostul. Plângi după tine!

Orice despărțire, chiar și cea catalizată de un atașament controversat și de scurtă durată, poate fi dureroasă. La un moment dat, cu toții ajungem să experimentăm această stare, indiferent de faptul dacă ne-o dorim sau nu. Important este, însă, să nu tratăm acest eveniment din viața noastră drept o sentință la singurătate, insecuritate și nefericire.

Despărțirile vin în viața noastră, pentru a ne transmite un mesaj total opus celui anterior. Și anume: ,,Tu nu regreți pierderea omului, care s-a dovedit a fi nepotrivit pentru tine. Tu regreți pierderea investiției tale spirituale în această relație, care s-a dovedit a fi inutilă.”

Într-adevăr, obișnuim să asociem sentimentul iluzoriu, pe care-l experimentăm în urma despărțirilor, cu pierderea beneficiilor psiho-emoționale, pe care ni le oferea fostul partener. Dar în realitate, uitându-ne la profunzimea lucrurilor, înțelegem că regretăm, de fapt, vivacitatea, armonia lăuntrică și stima de sine sănătoasă, pe care nu le mai simțim de acum, lipsiți fiind de acel pilon spiritual garantat într-o relație sănătoasă. Regretăm zilele fericite și lipsite de griji. Regretăm acea parte din noi, care a fost strivită de poverile relației anterioare.

Dar dacă stăm să ne uităm mai atent la ceea ce simțim, înțelegem că toate aceste pierderi sunt, de fapt, resurse totalmente REGENERABILE!

  • Vivacitatea o recăpătăm nu doar reîncărcându-ne spiritul cu energia unei relații noi și sănătoase, ci și din multe alte domenii ale vieții noastre. De exemplu, ne simțim plini de viață, ori de câte ori ne afirmăm profesional, reconvingându-ne în validitatea deprinderilor și competențelor noastre intelectuale.
  • Armonia lăuntrică o redobândim, muncind asupra vieții noastre emoționale, cercetând punctele noastre puternice și slabe și eliminând șabloanele toxice ale modului nostru de gândire.
  • Iar stima de sine sănătoasă o restabilim inclusiv și prin a fi utili altora, demonstrând acte autentice de bunătate, grijă și empatie.

Aplicând în practică toate aceste lucruri ne putem da seama că suntem perfect capabili să trăim fără omul care de acum nu mai e o parte a căii noastre existențiale. Încurajați de frântura spirituală dureroasă pe care am experimentat-o recent, căutăm să ne acoperim golul din suflet. Anume căutându-l, descoperim că valoarea noastră n-a rămas acolo undeva, înfiptă într-o relație eșuată, ci în profunzimea sufletului nostru. Ea nu e pierdută și nicidată nu va fi… Ea, pur și simplu, caută să evadeze de sub jugul convingerii că am rămas singuri și slabi.

Eliberează-ți valoarea lăuntrică, găsindu-i validarea în toate celelalte aspecte ale personalității tale admirabile. Iar după ce o faci, pornește cu forțe noi spre o nouă comuniune amoroasă; spre una funcțională, sănătoasă și puternică; spre una în care ai vrea să rămâi cu adevărat.

Te rog, nu-ți mai trăda prezentul și viitorul, pentru a venera imaginea romantizată a trecutului. Vizualizează-ți despărțirea drept o nouă șansă de a-ți reconstrui viața într-o manieră mai spirituală, mai autentică și mai plină de esență. În curând vei descoperi cât e de bine să fii tu…

Daniela M.