Nu pierdeţi timpul în zadar, irosind-ul pe rezistenţă!

Rezistenţa – una dintre problemele principale, care generează apariţia altor probleme.

Iisus a spus: ,,Nu te împotrivi răului “. Deci, chiar şi răului nu-i putem rezista, pentru că rezistenţa este unicul şi cel mai mare păcat. Când vă împotriviţi, vă distanţaţi de divinitate. Încercaţi să fiţi un individualist, depărtat de principiile şi valorile absolute. Judecaţi lucrurile, le numiţi greşite, incorecte, inacceptabile. Rezistenţa înseamnă că vă prezentaţi în postura de judecător.

Dacă nu rezistaţi nimănui, nu există barieră între voi şi energia universului. Doar aşa puteţi simţi o simbioză absolută cu această energie, vă puteţi contopi cu ea şi deveni un tot întreg. Învăţaţi-vă să colaboraţi cu toate sistemele universale din jurul vostru. În aşa fel, pas cu pas, veţi începe să simţiţi un flux foarte puternic de energie, care vă va armoniza sufletul, ori de câte ori nu veţi încerca să-i rezistaţi.

În asta constă toată filosofia orientală: Acceptaţi şi nu rezistaţi, daţi-vă bătut, fără a începe lupta cu universul. Nu încercaţi să-l învingeţi, nu încercaţi să ajungeţi primul. Lao-Tzu a spus: ,,Nimeni nu mă poate învinge, pentru că eu mi-am acceptat pierderea şi nu mai tind spre victorie“. Este posibil oare să învingi un om care nu tinde spre triumf? Este posibil oare să înjoseşti un om, detaşat de tendinţa spre perfecţiune? Este posibil oare să omori un om, care e pregătit să moară?

Este imposibil. Lăsându-se bătut, omul, în final, iese câştigător. Priviţi în profunzimea lucrurilor şi înţelegeţi-le esenţa : NU PIERDEŢI TIMPUL ÎN ZADAR, IROSINDU-L PE REZISTENŢĂ!

Sursa :