Nu pierde oameni care au rămas în viaţa ta, agăţându-te de cei care au plecat

Uneori este greu să laşi să plece oamenii pe care îi iubeşti cu adevărat. Dar dacă aceşti oameni nu-ţi apreciază dragostea, dacă nu sunt în măsură să vadă frumuseţea sufletului tău şi să înţeleagă cât de mult încerci să-i faci să fie fericiţi, ei pur şi simplu nu merită să facă parte din viaţa ta.

Oamenii care te-au părăsit, lăsându-te cu inima frântă, nici nu au fost cu adevărat în viaţa ta.

Da, despărţirea de ei doare.

Doare foarte tare, dar trebuie să înduri toate astea, să treci peste şi să mergi mai departe. Să începi să acorzi atenţie acelor persoane care rămân în viaţa ta, celor care nu te vor părăsi niciodată. Celor care te acceptă aşa cum eşti, chiar dacă eşti departe de a fi o persoană ideală.

Celor care ştiu cât de negativ şi nesuferit poţi fi, dar care totuşi te iubesc, în ciuda tuturor acestor lucruri. 

Cei care au plecat din viaţa ta nu te-au văzut în viitorul lor aşa cum ești cu adevărat. De aceea pentru tine despărţirea a fost una foarte dureroasă. Poate că aceste persoane au încercat să te convingă că ei au vrut să rămână în viaţa ta, doar că soarta şi circumstanţele au fost împotrivă.

Întotdeauna să ţii minte un lucru: dacă cineva doreşte cu adevărat să facă parte din viaţa ta, face orice pentru asta. Pentru a ţine o persoană iubită aproape, unii oameni sunt capabili de orice fapte.

Niciodată nu încerca să ţii pe cineva aproape cu forţa. Nu merită.

Nu închide ochii la oamenii buni, deştepţi, amabili şi minunaţi. Nu te agăţa de cei care vor să plece. Acceptă faptul că eşti înconjurat de oameni capabili să te susţină necondiţionat, oameni care vor rămâne alături de tine indiferent de ce se va întâmpla. Deschide-ţi inima şi lasă-i să-ţi arate cum e cu dragostea adevărată.

Lasă-i să privrească în inima ta frântă şi să te iubească cu adevărat, să te aprecieze şi să te respecte. Acordă-le atenţie celor care te inspiră şi care te ajută să devii o mai bună versiune a ta. Fii aproape de cei care întotdeauna sunt gata să îţi fie aproape. Apreciază-i pe cei care se bucură că ai apărut în viaţa lor.

A sosit momentul să îi laşi în urmă pe cei care deja au plecat din viaţa ta şi să te dedici celor care au rămas.

Aceşti oameni te iubesc profund şi sincer.

Nu înseamnă că trebuie să-i urăşti sau să ştergi amintirea lor. Doar că nu mai poţi continua să ţii lângă tine pe cineva cu forţa. Nu îţi pierde timpul şi energia pe o ură fără sens. Poţi iubi amintirile şi memoria celor care au plecat din viaţa ta, să iubeşti lecţiile pe care ţi le-a dat viaţa şi să vezi cât de multe ai realizat chiar şi fără ei.

Din moment ce aceşti oameni au refuzat să faci parte din viaţa lor, nu mai încerca să îi recuperezi. Apreciază ceea ce ai la moment şi pe cei pe care îi ai azi lângă tine.

Restul e doar trecut şi amintire…