Nu pierde luna, numărând stelele

Ceea ce ai te reprezintă. Ceea ce iubești îți poartă numele. Ceea ce simți te schimbă. Ceea ce porți în inimă îți dictează viața. De asta contează să știi ce ai, să iubești pe cine trebuie, să simți frumos și să permiți să intre în inima ta nu oricui și nu cu prima ocazie.

Sunt femei care își vor deschide inima unui om greșit și vor suferi. Iar când vor da de bărbatul corect inima va fi prea rănită și sufletul prea gol. Sunt bărbați care se vor culca cu femei și vor suferi apoi de singurătate. Vor căuta femeia corectă printre sutele de chipuri reci și nu vor găsi, pentru că se vor pierde în impresii greșite. Asta înseamnă că până la a găsi omul potrivit, trebuie să cauți omul potrivit. Și să fii pe măsura la ceea ce cauți. Nu poți avea o femeie frumoasă, devotată și care să-ți asculte sufletul dacă vei căuta prin cartiere rău famate femei care se vând pe doi bani. Tu căutând astfel mai mult decât un nimeni nu poți fi.

Nu poți avea un bărbat puternic, încrezut și sincer dacă vei căuta mușchi și plăceri cu primul bărbat întâlnit. Tu căutând așa bărbat mai mult decât un loc gol nu poți fi. Ești ceea ce cauți și ce ai. Nu-ți pierde timpul căutând ceea ce-ți poate pierde viața.

Nu pierde frumosul, numărând umbrele din trecut. Nu pierde fericirea, căutând amintiri triste visate în realitate. Nu pierde femeia vieții tale, alergând după fete. Nu pierde bărbatul pe care-l vrei jumătatea ta culcându-te cu cine-ți cade. Este mult prea dureros să pierzi ceva știind că ai fi putut avea dacă ai fi făcut altfel. Dacă ai fi potrivit lucrurile corect. Dacă ai fi iubit sincer. Dacă el nu s-ar fi oprit la prima femeie, dar nu al lui sau dacă ea nu s-ar fi aruncat în brațele unui bărbat bine făcut, dar nu al ei.

Lucrurile sunt atât de legate în dragoste, că nici nu-ți dai seama cum trece timpul, iar lângă tine tot același bărbat nepotrivit și femeie pe care nu o iubești este. Ca să schimbi ceva, trebuie să te schimbi pe tine. Să schimbi felul în care tratezi femeia și bărbatul de lângă tine. Felul în care înțelegi că trebuie să cauți omul de-o viață. Pentru că uneori nu el vine în fața ta. Pentru că uneori omul vieții tale e suma acțiunilor făcute înainte să îl găsești. Așa că nu pierde fericirea pe nimicuri. Nu pierde dragostea pe oamenii nepotriviți.

Nu pierde luna, numărând stelele.