Nu permite oamenilor răi să te controleze cu aceste fraze manipulatoare

Manipularea –  este un control excesiv, mascat sub o falsă afecțiune. Jocul unui rol pentru controlul unei persoane este una din cele mai dure metode de manipulare.

Nu permite unei persoane să te influențeze prin minciună și ipocrizie. Ai încredere în sentimentele și intuiția ta și nu avea încredere în oricine. Nu te implica niciodată într-o relație care poate fi nocivă.

Există câteva fraze care sunt folosite cel mai des de un manipulator. La fiecare din aceste propoziții poate fi găsit un răspuns care să te protejeze.

1. Uite ce m-ai impus să fac!

Tu nu ai puterea să impui pe o persoană să facă ceva împotriva voinței ei. Fiecare trebuie să fie responsabil pentru acțiunile pe care le face și să nu încerce să dea vina pe altcineva. Fiecare duce răspundere pentru deciziile lui.

2. Cum poți să mai fii furioasă pe mine după ce ți-am cumpărat acest colier?

Este imposibil să cumperi iertarea cu bani. Odată ce colierul este dat în schimbul iertării, el nu mai este cadou, ci o mită.

3. Dă-mi telefonul să ți-l verific. Eu am încredere în tine, dar nu am în alții.

Este ceva irațional să ai încredere în persoane necunoscute. Însă odată ce ești într-o relație, trebuie să crezi în fidelitatea partenerului tău. O relație armonioasă este imposibilă fără încredere reciprocă.

4. Aș prefera să rămâi acasă, să nu te angajezi nicăieri și să ai grijă de copii.

Pentru copii este important ca să aibă o mamă fericită. Aici, alegerea de a lucra sau nu aparține femeii, ci nu bărbatului. Prin propriul exemplu poți să îți înveți copii să își consolideze demnitatea.

5. Pentru mine contează sfatul tău, dar este foarte important să facem cum spun eu.

Într-o relație contează părerea ambelor parteneri. Este incorect ca o persoană să decidă pentru două.

6. Dacă vei pleca, mă voi răni.

Nu trebuie să rămâi într-o relație din milă. Dacă partenerul tău afirmă că se va înâmpla ceva urât dacă vei pleca, trebuie să se adreseze unui terapeut.

7. Știu că nu vrei acum copii, dar hai să încercăm să fim o familie.

O familie poate avea diferite forme. Dacă nu ești pregătită să ai un copil, atunci amână până când îți vei dori.

Sursa :