„Nu păstra nimic pentru ocazii speciale. Fiecare zi din viaţa ta este specială.” O lecție de viață!

Prietenul meu a deschis sertarele comodei şi a scos de acolo un pachet. Nu era un pachet oarecare, în el era un set de lenjerie scump. L-a desfăcut cu grijă şi a pipăit cu degetele dantela fină…

– Este lenjeria pe care i-am cumpărat-o când am fost pentru prima dată impreună la New York. Cred că asta s-a întâmplat 8 sau 9 ani în urmă. Ea nu a purtat-o niciodată. Mereu spunea că o păstrează pentru o ocazie specială. Şi cred că astăzi este acea zi…

S-a apropiat de pat, a aranjat lenjeria lângă celelalte haine pregătite. Soţia lui murise… Când s-a întors cu faţa spre mine, mi-a spus: „Nu păstra nimic pentru o ocazie specială. Fiecare zi pe care o trăieşti este o ocazie specială.”

De atunci mă tot gândesc la acele cuvinte… ele mi-au schimbat viaţa. Astăzi, mai mult citesc şi mai puţin fac ordine. Stau în faţa casei şi admir soarele dimineaţa sau cerul plin de stele noaptea, fără să îmi pese de dezordinea din grădină.

Îmi petrec mai mult timp cu familia şi prietenii, mai puţin timp la serviciu. Am înţeles că viaţa este plină de experienţe, pe care trebuie să le preţuim.

Nimic nu mai păstrez pentru mâine: beau în fiecare zi din pahare de cristal. Dacă este nevoie, îmi pun sacoul meu nou pentru a merge la supermarket. Folosesc un parfum scump în fiecare zi, nu doar de sărbători. Expresiile „într-o zi” şi „o zi specială” nu mai au loc în vocabularul meu.

Vreau să simt că văd, aud şi trăiesc clipa acum.

Nu sunt sigură ce ar fi făcut soţia prietenului meu dacă ar fi ştiut că până mâne nu ar mai trăi. Atât de uşor rostim cuvântul „mâine”. Cred că ar fi telefonat tuturor celor dragi. Sau unor cunoştinţe mai vechi cu care ar fi fost certată, pentru a se împăca. Sau poate ar fi luat cina in restaurantul chinezesc, preferatul ei. Sunt doar mici detalii…

Nu ştiu ce aş face, dacă aş şti că astăzi este ultima mea zi. Dar ştiu că aş regreta că nu aş mai putea să îmi văd prietenii, că nu aş putea să le spun celor dragi cât de mult îi iubesc.

Astăzi eu nu amân nimic pentru ziua de mâine. Nu păstrez nimic pentru altă zi ceea ce ar putea să mă facă fericită azi. Îmi repet că fiecare zi, fiecare minut din viaţa mea: este ceva special şi deosebit! Fă și tu același lucru, nu lăsa să treacă viața pe lângă tine!

Sursa :