Nu părasi niciodată pe omul pe care-l iubești pentru altul care-ți place, deoarece omul care-ți place te va părăsi pentru cineva pe care-l iubește cu adevărat

Până și într-o relație frumoasă, în care doi oameni se iubesc și există reciprocitate – își vor face loc încercările, ispitele. Pentru că doar așa o iubire poate dura în timp, trecând peste aceste teste ale vieții. Poate că uneori te îndoiești și vrei să părăsești pe cel la care ții pentru cineva care ți-a luat mințile pentru câteva secunde, care te-a cucerit cu o privire și ți-a dăruit o floare. Poate că o slăbiciune de moment îți poate domina instinctele și dorințele. Tu însă trebuie să treci dincolo de pasiune, dincolo de preferințe. Trebuie să-ți citești sufletul și apoi să te întrebi pe cine vrei alături.

Nu părasi niciodată pe omul pe care-l iubești pentru altul care-ți place, deoarece omul care-ți place te va părăsi pentru cineva pe care-l iubește cu adevărat.

Iubirea și plăcerea sunt două sentimente diferite. Iubirea e cea care poate face pe un om să fie nebun de dragoste, nebun după cineva o viață întreagă. Plăcerea e de moment, poate dispărea oricând. Te face să te simți bine temporar, iar apoi  rămâi doar cu gustul, cu amintirea și atât. Trăirile pe care ți le poate oferi iubirea sunt unice, nu le poți compara, nu le poți găsi în alte suflete, în alte inimi, pentru că toate emoțiile aparțin doar celui care te-a iubit. Noi oamenii suntem depedenți de dragoste. Odată ce gândurile te înșeală și din nesăbuință preferi pe altcineva, cel de lângă tine va simți asta, va căuta pe cineva care să-l iubească cu adevărat, să-i ofere mult mai mult, să se simtă important. Crede-mă că atunci când iubești cu adevărat și te pierzi printre tentații, nu poți să iubești la fel de puternic și curat și cât de mult vei încerca mimezi iubirea, o vei da în bară.

Pur și simplu continuă să iubești, trăiește lângă omul tău nebunia, fericirea și tristețea. Doar clipele petrecute cu cel pe care îl iubești vor fi unice, pline de sens și-ți vor umple sufletul cu fericire. Restul sunt doar niște străini care își caută iubirea lor, iar tu nu le-o poți oferi pentru doar le placi, pentru că te vor temporar și atât. Ei vor căuta ca și tine un om adevărat pe care să-l iubescă sincer. Nu te lăsa vrăjită de cuvinte dulci, lasă-te cucerită de fapte care s-au demonstrat în timp.

Nu părasi niciodată pe omul pe care-l iubești pentru altul care-ți place, deoarece omul care-ți place te va părăsi pentru cineva pe care-l iubește cu adevărat. – citat cu autor anonim