Nu opri oamenii care au ales să plece

Oricine ia decizia de a pleca trebuie lăsat să plece. Nu avem dreptul să reținem pe cineva, să șantajăm, să punem cătușe, să apelăm la conștiință sau la unul simț. Dacă o persoană vrea să plece, nu trebuie să fie oprită în nici un fel.

Persoana care decide să plece o va face oricum, dacă nu azi, atunci mâine. Iar dacă nu este lăsată să plece, va apărea ura și va începe a se urâ pe sine însuși, pe cel de lângă ea și pe toți cei din jur.

Oricine ridică piciorul peste prag să plece trebuie lăsat să o facă. Oricine a cumpărta un bilet să plece trăbuie lăsat să plece, fără a-l face să se simtă vinovat de această decizie.

Oricine se îndreaptă spre nord, nu trebuie redirecționat spre sud. Nu putem face o pasăre să zboare unde vrem noi. Nu putem face vântul să se oprească și să păstrăm doar vremea bună.

Nu putem împiedica pe cineva să nu se nască sau să nu moară. Nu avem absolut niciun drept să reținem pe cineva dacă decizia sa este să plece, fără a privi în urmă.

Nu trebuie să oprim pe cineva să nu plece dintr-o relație sau dintr-o căsnicie dacă acolo nu se simte fericit. Nu avem niciun drept să împiedicăm pe cineva să aleagă altă cal sau alt drum decât al nostru.

Nu ne putem opune unei plecări. Rămânând în urmă, ne vom întâlni mai rapid cu cei care sunt cu adevărat în drum spre noi.