Oricât de greu v-ar fi, nu mințiți oamenii pe care îi iubiți

E complicat să nu minți omul drag? Este greu? Trebuie să faci un efort supraomenesc pentru asta? Nu cred.

Trebuie doar să înțelegi că fiecare minciună e o piatră legată de aripile relației voastre și fiecare trădare e un act nefiresc pentru emoțiile sincere pe care le simțiți unul pentru celălalt. La ce bun să mai fiți împreună dacă nu puteți să vă ascultați și să vă spuneți adevărul?

La ce bun să continuați o relație presărată cu neîncredere? Ai greșit – recunoști. Spui că îți pare rău și apoi nu mai repeți nicidoată greșala, cu condiția ca această greșală să nu fie ucigătoare.

În rest nu te preface și nu minți.

Păstrați pentru voi doi puritatea unor cuvinte și a unor emoții trăite la maxim. Aveți încredere unul în celălalt și încercați în prezent să reparați orice greșeală. Altfel greșeala se pune ca o amprentă pe relație și pentru a mai păstra omul drag alături vei fi nevoit să minți. Iar asta e prostesc.

E prostesc și e inuman. Lucrurile se potrivesc când la bază e încredere totală, când e dragoste și dorința să faci fericit pe cel de alături. Iar unde nu e încredere nu e nici fericire și nici dragoste.

Trebuie să înțelegi asta ca să mergi mai departe alături de omul drag. Trebuie să fiți împreună, oricând. Trebuie să nu mințiți.

De Vorbă cu Tine