Nu-mi promite că vei fi o viață lângă mine, ci că nu vei pleca chiar dacă îți voi cere acest lucru

Nu sunt perfectă. Am defecte și slăbiciuni. Uneori pot fi descurajată și dezamăgită. Alteori te pot minți, doar că să te știu fericit și împlinit. Pot avea dileme și pot greși. Am învățat să fiu puternică în orice situație, dar am nevoie de iubirea și susținerea ta.

Deoarece, pe cât de puternică sunt, pe atât sunt și de slabă. Nu pot să trec peste toate încercările dacă tu nu m-ai apuca de mână. Am nevoie de tine atunci când sunt la pământ și nu am puteri să-mi urmez calea. De tine am nevoie la greu, dar și la bine.

Da, nu ești obligat să fii cu mine. Ai tot dreptul să renunți oricând la noi și la tot ce am construit. Nu-mi aparții, dar faci parte din fiecare celulă a corpului meu. Corpul meu miroase a tine, iar buzele îți poartă săruturile. Mintea mea este construită din amintirile pe care mi le-ai lăsat. Zâmbetul tău e ca soarele ce apare după câteva zile ploioase.

Nu, nu mă agăț de clișee și nici nu sunt siropoasă. Vreau să știi că într-o zi te-aș putea ruga să renunți la mine. Te-aș putea alunga din viața mea atunci când nu te-aș mai putea face fericit, când aș rămâne pe loc și nu aș mai avea capacitatea să evoluez, când vom avea viziuni diferite și ne vom privi cu ochi reci. Te voi ruga să mă lași când va fi prea multă tăcere între noi, prea multă durere.

Când nu te voi mai inspira și nu-ți voi umple viața cu visuri, dorințe, atunci te voi ruga să mă lași. Acum, atât timp cât între noi mai există conexiune, compromisuri, înțelegere și reciprocitate, am o mare rugăminte: nu-mi promite că vei fi o viață lângă mine, ci că nu pleca chiar dacă îți voi cere acest lucru! Nu pleca, chiar dacă te voi implora. Nu renunța la mine nici o clipă. Ajută-mă să depășesc toate crizele.

Fii lângă mine și în momentul când nu mă vei mai recunoaște, când voi fi bolnavă și pesimistă. Știu, nu ești îndatorat, dar fii alături de inima mea așa cum a fost eu în viața ta când mă implorai să-mi găsesc un alt bărbat. Nu renunța, la fel cum nu am renunțat nici eu. Fă compromisuri, așa cum am făcut eu. Te rog, nu-ți fie frică nici o clipă să ieși din zona de confort, nu te limita la lucrurile vechi și ieftine, nu renunța.

Nu-mi promite nimic, nu fă sacrificii de dragul meu. Privește-mă prin ochii dragostei oricând și oriunde, așa cum am făcut-o eu și continui să o mai fac.