Nu merită să plângi pentru nimeni. Cel care merită nu te va face să plângi

Unii spun că lacrimile sunt dovezi de sinceritate. Așa este. Dar niciodată acestea nu trebuie să fie și dovezi de dragoste. Ce fel de dragoste e asta, când unul dintre parteneri suferă și celălalt se hrănește cu această suferință? Ce fel de relație e cea în care trebuie să plângi ca să demonstrezi că-ți pasă? Din exces de fericire se naște nepăsarea, mai ales dacă fericirea e trăită doar pe jumătate. Din nepăsare vine răbufnirea și nemulțumirea celuilalt. Din răbufnire vine amărăciunea. Și atunci știi cum e să plângi de durere în dragoste.

Tocmai de asta îți zic: nu merită să plângi pentru cineva. În numele unei relații sănătoase și al unei iubiri de lungă durată, nu fă asta. Dacă el sau ea nu te vrea în viața și lumea lui sau a ei, pleacă. Fără să verși o lacrimă. Dimpotrivă, bucură-te că s-a terminat acum și nu când sufletul ți s-ar fi rupt în bucăți. Nu merită ei, profitorii de sentimente, să le oferi pe tavă o inimă rănită. Nu merită dragostea ta.

Omul care te va iubi cu adevărat nu te va face să plângi niciodată. Poate că doar de fericire, dar asta e cu totul altă poveste. Trebuie să înțelegi că în joc nu e doar fericirea ta. E felul tău de a înțelege dragostea. Dacă crezi că lacrimile sunt dovadă de iubire, fie ești încă o puștoaică, fie ești o femeie disperată, în căutarea primei adieri de amor. Fii cu capul în nori, dar și cu picioarele pe pământ. Nu se plânge iubind și nu se plânge de dragul cuiva.

Nu merită să plângi pentru nimeni. Cel care merită nu te va face să plângi.

Foto: narcity.com