Nu merită să înoți tot oceanul pentru cineva care nu este gata nici să sară peste o băltoacă pentru tine

Nu ai atât de multe șanse să-ți întâlnești de mai multe ori fericirea și ea să fie la fel de intensă. Nu ai cum să trăiești aceeași dragoste la fel. Nu știi dacă mâine vei întâlni oameni la fel de buni ca și cei de azi. Sau la fel de indiferenți. Uneori îți vinzi sufletul cuiva și apoi înțelegi că a fost cea mai mare greșeală a vieții tale. Uneori după ce trăiești un moment frumos vrei să-l extinzi la veșnicie, depui efort, încerci și vezi din partea celuilalt doar un zâmbet fals. Atunci îți dai seama că el nu merita să miști un deget. Atunci poate fi prea târziu.

Trebuie să înțelegi că lucrurile frumoase se întâmplă în doi. E imposibil să trăiești fericit atunci când doar tu te implici sau doar tu primești. Pentru că într-o zi ceva se rupe. Lupți, oferi, cucerești și vezi că totuși nu e nici pe departe așa cum ți-ai dorit. E cel mai potrivit moment să faci unele concluzii, să pui punct unui regret și să mergi mai departe, altfel. De nu, riști să trăiești suferind o viață. Pentru ce ție asta?

Nu merită să oferi încredere, dacă nu primești încredere. Nu merită să iubești dacă nu ești iubit. E adevărat, într-o relație cineva iubește mai mult și cineva mai puțin și rolurile astea se schimbă frecvent în timp, dar totuși ambii iubesc. Ambii știu pentru ce luptă și de ce sunt alături de ceilalți. Nu merită să te forțezi, să plângi, să trăiești disperat și speriat că mâine celălalt nu ar mai putea fi. Nu e dragoste asta și nu e relație. Faci ca lucrurile să meargă și primești în egală măsură. Altfel nu merită să treci dincolo de ocean, dacă la mal te așteaptă un om indiferent.

Nu merită să înoți tot oceanul pentru cineva care nu este gata nici să sară peste o băltoacă pentru tine. – citat cu autor anonim.

Foto: blackmeanshate.blogspot.com