Nu mai permite relațiilor din trecut să-ți distrugă viitorul

Fiecare persoană are trecut. Fiecare are un bagaj pe care, într-un fel sau altul, îl ia de acolo.

Toți am avut așa experiențe: am iubit, am plecat, am fost lăsați în urmă. Și toate asta adaugă la bagajul pe care îl cărăm după noi și pe care îl arătăm celor pe care îi întâlnim pe drum.

”Salut (deschidem bagajul). După ce prietenul m-a înșelat, am o mică problemă cu încrederea, așa că fii atent, o să fiu foarte suspicioasă.”

Asta se întâmplă la nivel inconștient. Și ar putea să nu ne placă asta, și nu am vrea să arătăm oamenilor problemele noastre din trecut. De ce? Pentru că acest bagaj ne încurcă să începem totul de la început și ne complică relațiile noi.

Ne îndrăgostim. Creștem cu altă persoană. Ne dezvăluim cele mai ascunse secrete, visurile și secretele noastre. Și când totul se termină, ne agățăm de fiecare amintire, chiar și dacă știm că trebuie să mergem mai departe.

Sau nu ne îndrăgostim. Pur și simplu ne deschidem celui de la care ne așteptam la același lucru, dar nu l-am primit. Uneori ”dragostea care a fost aproape dragoste” doar la fel de tare, cum ar durea o dragoste adevărată.

Sau nu am avut niciodată succes cu sexul opus și experiența din trecut ne împiedică să încercăm din nou.

Și oricum: credem că niciodată nu vom găsi persoana potrivită, și apoi BUM! Și am găsit-o. La naiba, începem din nou să simțim aceleași lucruri. Începem să înțeleg că aceasta e persoana cu care poți începe totul de la început. Dar imediat cum începem să simțim asta, bagajul nostru ne amintește de cât de greu e și de faptul că ne prăbușim sub greutatea lui.

Toată dragostea, ura, nesiguranța, toate tipurile de emoții ni se amestecă în cap, brusc și pe neprins de veste, și nu știm ce să facem.

Poate încă iubim pe cineva din trecut. Poate ne e frică să-l lăsăm să plece, din nou. Sau poate pur și simplu nu știm dacă a venit timpul să începem totul de la început sau merită să mai așteptăm.

E foarte greu să scapi de acest bagaj, să rupi legătura cu lucruri cunoscute și să pășești pe teritorii străine. Mereu e mai ușor să te întorci la cineva pe care îl știi, decât să continui să mergi înainte, spre cel care e plin de istorii ascunse și care reprezintă o lume nouă.

E foarte important să ai curajul să rupi legătura cu trebutul. Să fii destul de curajos pentru a lăsa oamenii să plece, oamenii care te trag în spate și în jos.

Fiecare dintre noi are trecutul său, istoria sa. Dar una dintre cele mai mari greșeli e să-i permiți trecutului să-și distrugă o potențială nouă poveste, pe care o poți scrie cu o altă persoană.

Ce e făcut e făcut. Iar noi suntem obligați să începem totul de la început și să mergem spre lucruri noi și necunoscute. Și asta pentru că ceea ce trebuie să-ți amintești din trecut e că iubeai o altă persoană, iar din acest motiv ai avut curajul să-l lași în inima ta.

Ai demonstrat odată că te poți deschide unui necunoscut – iar acestea e unicul mod de a crea ceva frumos. Acum du-te și fă asta încă odată!

Sursa: novapost.ro