Te rog, nu mă compara cu celelalte. Eu nu sunt „celelalte”!

Eu nu sunt ca celelalte. Ți-o spun ție și le-o spun tuturor celor care au încercat să pună expresia „toate-s la fel” în capul complimentelor adresate unei femei.

Atunci eu aș răspunde că ești un bădăran. Dacă am fost împreună și nu ai reușit să mă păstrezi, dacă la fiecare „te iubesc” al meu răspundeai cu un „eu tot” sec, dacă nu m-ai prețuit și-ai crezut că mă vei avea din trei mișcări, nu e treaba mea.

Eu te-am iubit, apoi am înțeles cine ești, apoi ți-am răspuns în același fel.

Nu mă compara cu celelalte. Ele poate au suferit mai mult decât mine, sau poate au fost mai fericite. Vezi bine, femeile sunt mai fericite dacă bărbatul de alături le face să se simtă astfel și sunt triste dacă același bărbat le face să sufere.

Femeile sunt pe măsura bărbatului de lângă ele. Și dacă el e un orgolios nesuferit și un indiferent, crezi că ea va zâmbi sau va dori să rămână alături?

Nu mă compara cu celelalte. Nu ai cum să compari două vieți, două stări diferite. Nu ai cum să-ți imaginezi că poți fi la fel cu toate.

Și dacă o femeie e rece și te lasă, crezi că așa sunt și celelalte femei? Și dacă o femeie rabdă lașitatea ta, crezi că așa va proceda fiecare femeie? Te înșeli. Trăim diferit, pentru că avem bărbați diferiți alături.

Nu mă compara cu celelalte. Eu nu sunt celelalte. Și celelalte nu-s ca mine.