Nu lăsa niciodată un foc vechi să ardă de două ori

El a plecat să se întoarcă. Ea a rămas cu un gust amar și cu convingerea că nimic nu mai poți schimba. Apoi a îndrăznit să zâmbească când cineva i-a făcut un compliment sincer. Apoi a călătorit și a văzut lumea în fericirea ei. Apoi a trăit libertatea. Apoi el a revenit cu un buchet de flori și niște scuze. Ea l-a acceptat ca și cum nu ar fi fost nimic și a greșit.

A greșit de cum a dat înapoi și cu asta a întors momentele de reproș, cuvintele lui grele, suferința și gândurile fără viitor. Ei trăiau cu momentele bune și se poticneau de cele rele. Ei nu au putut să-și facă planuri, odată ce el a refuzat să o susțină. Și ea nu știa când sunt împreună și când mai bine să fie singură. Și ea se temea de nemulțumirea lui. Doar în momentul când el a plecat și-a permis să privească altfel cerul și altfel oamenii din jur. Doar când a înțeles cât de liberă poate și-a dat seama cât de retrasă și nefericită a fost. Ea era genul de femeie gata să ofere totul bărbatului ei. Ea s-a schimbat de dragul lui, deși nu avea de ce. Ea a refuzat oamenii dragi în viața ei și l-a acceptat pe el. Iar el s-a folosit și a plecat. A revenit apoi să repete același gest de milă. A vrut să domine din nou.


roman_articole_pozaComandă noua mea carte, romanul „În umbra pașilor tăi” pe Libris (Livrare Gratis în România) sau Bestseller (Livrare Gratis în Moldova și Internațional).


Nu permite niciodată trecutului să ia fața prezentului, mai ales dacă în acel trecut ai fost nefericită. Nu repeta lecțiile de viață de două ori. Nu trăi aceeași poveste la nesfârșit și nu regreta apoi la nesfârșit. Să accepți de fiecare dată să fii prizoniera cuiva, doar pentru că el are cuvintele la el și te-a vrăjit cu ochi frumoși nu e viață. E vrăjeala lui și suferința ta. Nu repeta propria greșeală pentru plăcerea unui om căruia nu i-a păsat de tine. Nu ceda unui moment de plăcere. Nu te vinde unui trecut cu atât de puține clipe de fericite. Ai libertatea și dorința de a schimba ceva în viața ta. Te-ai ars o dată, nu o face de două ori.

Nu lăsa niciodată un foc vechi să ardă de două ori.