Nu lăsa în viața ta pe cei care se folosesc de iertarea ta

Viața aduce în fața noastră tot felul de oameni. Trebuie să știm la timp să închidem ușa în fața celor care doar își poartă trupurile de la un prag la altul. Aceasta nu este dragoste…

Dreptul de a nu-i ierta pe trădători nu înseamnă că trebuie să alergi ani de zile cu furia în suflet. Oamenii sănătoși din punct de vedere psihologic au o limită a iubirii.

Ei păstrează această linie, atât timp cât sentimentele sunt reciproce. Până când trebuie să plătești pentru a avea acces la o persoană prin distrugerea stimei de sine. Acestea se numesc mecanisme de apărare, pentru că merită să ai o imunitate excelentă față de o iubire bolnavă și toxică.

Trebuie să fii capabilă să închizi ușa în fața celor care te judecă, care te invidiază, te bârfesc, te blamează, te trădează.

Trebuie să limitezi accesul celor care vor să primească iubire, dar care nu oferă nimic în schimb.

Trebuie să poți dezamăgi așteptările celor care cred că, trădând și întorcându-se iar în viața ta, vor fi iertați din nou și din nou.

Trebuie să fii capabilă să oprești umilințele cu care cerșești dragostea cuiva. Ceea ce primești în schimb nu este dragoste.

Iertarea este metodă permisivă de a distruge o persoană care este dispusă să accepte totul. Dreptul de a nu ierta nu trebuie să te facă să păstrezi toate fricile, ura și resentimentele în tine.

Doar încetează să-i lași să intre din nou în viața ta pe cei care profită de iertarea ta. Nu trebuie să le cauți scuze. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să începi să te iubești pe sine.