Nu-l poți uita pe fostul, care s-a purtat urât cu tine? Folosește acest truc mental

Când ești cu adevărat atașat de cineva, atunci, chiar dacă această persoană te tratează rău, nu este atât de ușor să-l scoți din viața și mintea ta, chiar dacă a trecut ceva timp de la despărțire. Suferi de disonanță cognitivă.

În mintea ta se ciocnesc păreri conflictuale care îți provoacă un stres psihologic. Pe de o parte crezi că el este bun și îl iubești la fel de mult. Pe de altă parte îți repeți că el este atât de rău cu tine, nu ar trebui să-l iubești nici măcar pentru o secundă.

Oamenii care suferă de disonanță cognitivă încearcă în mod constant să facă o înțelegere cu ei înșiși și să-și schimbe convingerile astfel încât să fie consecvenți. Într-o relație, atașamentul și durerea în urma despărțirii de fostul pot fi atât de intense, încât rămâi la concluzia că totuși el este bun. În ciuda dovezilor clare că el este complet nepotrivit pentru tine.

Pentru a evita disconfortul mental, inventezi tot mai multe scuze pentru toate acțiunile lui rele. Negi comportamentul și faptele lui evidente și faci planuri irealizabile despre cum să recuperezi ceea ce ai avut. Te convingi că el a fost un nemernic, dar nu a fost vina lui. A fost vina ta, doar nu ai fost suficient de bună.

Te scufunzi tot mai mult în noroi, în loc să vezi și să accepți realitatea. Este evident că lui nu îi pasă de tine și nu te respectă deloc. Iar tu rămâi să suferi că el nu corespunde deloc ideilor tale despre cum ar trebui să fie partenerul ideal.

Sufletul tău este sfâșiat de aceste două conflicte din interior

Totuși, cum să uiți de afecțiunea ta, de dragostea ta pentru el? Cum să înțelegi că el nu este demn nici de timpul tău, nici să-l mai păstrezi în gândurile tale? Încearcă să privești din exterior relația ta cu acest tip. Adu-ți aminte de toate acțiunile lui indiferente.

Aici faptele vorbesc de la sine, nu mai ai nevoie de alte dovezi. Iar tu ești femeia care merită să fie respectată, iubită. Întreabă-te: de ce mai ai nevoie de un tip care te tratează așa? De ce? De ce să lași un bărbat adult din toate punctele de vedere să se folosească de tine doar pentru că tu nu corespunzi ideilor lui despre dragoste?

Trebuie să înțelegi că fostul tău este singurul responsabil de modul în care te-a tratat și nu trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru comportamentul lui. Trebuie să ții minte că, oricine ai fi, orice ai face, nu ești responsabilă pentru modul în care te tratează alte persoane.

Să-l scoți pe fostul din gândurile și mintea ta după o despărțire dureroasă nu este deloc ușor. Ai nevoie de timp și efort. Dar pe măsură ce timpul trece, vei deveni mai înțeleaptă, vei ști cum să-ți protejezi interesele.

Persoanelor nedemne le va fi tot mai greu să intre în viața ta așa cum o făceau înainte. Pe măsură ce timpul trece, înțelegi cine ești cu adevărat, știi ce vrei și situația se schimbă. Acum ai nevoie de mult mai multe fapte pozitive ca să te convingi că acest bărbat cu adevărat te merită. Că el este omul potrivit cu care să-ți petreci timpul.

Iar când îți vei aduce aminte de fostul care te-a tratat nedemn și urât, vei râde că prea mult timp ai pierdut ca să scapi de atașamentul față de el.

Sursa :