Nu-i iubi pe cei ideali, ci pe cei cu care te potrivești

Prietena mea Rita, medic legist, are 42 de ani. Are degetele lungi și subțiri, fumează, vorbește vulgar și nu se teme de moarte.

Diferența de vârstă dintre ea și soțul ei este de 9 ani. El lucrează ca arhitect într-o companie de construcție. E frumos și coace cele mai gustoase prăjituri pe care le-am mâncat vreodată. Compune poezii pentru gemenii frumoși și îi adoarme atunci când Rita se reține la muncă.

Olga e psiholog. Soțul ei chirurg militar a decedat acum 12 ani. Anul trecut, s-a căsătorit cu operatorul care filma un reportaj despre una din operațiunile de salvare. La început au fost doar prieteni, apoi Olga a avut un accident grav, iar el a avut grijă timp de jumătate de an de ea.

Și-a luat concediu de la locul de muncă pentru a nu pleca în călătorii de afaceri. A muncit filmând la nunți. Fiul ei îi zice „tata”, iar el e mândru, pentru că băiatul s-a dus la Olimpiada de fizică din Stockholm. Olga, în ciuda predicțiilor pe care le spuneau doctorii, și-a revenit.

Maria e profesoară de filozofie. Căsătorită cu un bărbat fără studii superioare. El pregătește micul dejun și își iubește copii. Femeia este obsedată de carieră și vrea să plece pentru un stagiu în China, iar soțul este obsedat de Maria.

El nu știe cine este Hegel, dar știe ce mărime poartă ea la pantofi și nu uită să schimbe anvelopele de iarnă la mașina soției. Pe lângă toate acestea, soțul Mariei, are și o afacere care produce mașini pentru prelucrarea lemnului. Nu e oligarh, ci un milionar.

Atunci când mi se spune că o femeie trebuie să fie ideală ca să fie iubită și cerută în căsătorie, râd cu poftă. Nu-i poți iubi pe cei ideali, îi poți iubi doar pe cei cu care te potrivești. Din acest motiv nu trebuie să-ți fie frică să trăiești așa cum dorești și să faci ceea ce vrei. Asta e tot ce am dorit să-ți spun azi. Te îmbrățișez.

Sursa :