Nu întotdeauna scopul suprem e să găsești dragostea. Uneori, este suficient să te regăsești pe tine

Viaţa este o provocare. O continuă provocare. Trebuie să parcurgi o mulţime de încercări pentru a deveni persoana care mereu ai vrut să devii.

După ce vei înţelege acest lucru, vei accepta toate provocările vieţii cu braţele deschise. Nu te-ai născut cu misiunea de a deveni sufletul – pereche al cuiva, pentru că nu eşti o jumătate de persoană, dar una întreagă. Probabil, toate încercările din viaţa ta ţi-au fost trimise de destin pentru a-ţi reaminti în mod special că, pentru a iubi pe altcineva, trebuie să înveţi să te iubeşti şi să te accepţi pe tine însăţi. 

Cu toţii vrem să trăim într-o lume magică.

Fără negativitate, unde răspunsul la toate întrebările să fie iubirea. Dar adevărul este că toate răspunsurile la tot ceea ce te frământă sunt în interiorul tău… Posibil că uneori te simţi foarte aiurea. Ai un ocean de iubire şi nu ştii ce să faci cu el. Tot ce vrei să faci, este să îl oferi cuiva.

Doar că încă nu cunoşti persoana potrivită care să îţi accepte dragostea. Înţelegi prea bine că în viaţa tuturor celorlalţi oameni există deja cineva special. În viaţa tuturor, în afară de a ta… Şi te întrebi de ce trebuie să depui atât de mult efort pentru a-ţi găsi sufletul – pereche.

Din aceste motive te simţi prost.

Dar trebuie să înţelegi că nu ai nevoie de altcineva pentru a te simţi o persoană împlinită. Poate nu acum este timpul potrivit să întâlneşti dragostea? Poate e timpul să te regăseşti mai întâi pe tine însuţi? Poate tot ce trebuie să faci chiar în acest moment, este să intri în contact cu propriul Eu?

Poate că această parte a vieţii tale trebuie să o petreci un timp oarecare doar cu tine însăţi?

Trebuie să începi să priveşti lumea prin propriile lentile. Trebuie să îţi făureşti propriile vise, care să nu depindă absolut de nimeni. Iar aceste lucruri nu au absolut vreo legătură cu găsirea iubirii. Până la urmă, totul este despre tine. Ai o şansă uimitoare de a-ţi trăi viaţa aşa cum vrei, aşa cum ai visat.

Aşa că de ce să nu te porneşti în cea mai mare aventură a vieţii tale şi să găseşti ceea ce îşi va aduce bucurie? Tot ce trebuie să faci este să înveţi cum să fii singur, dar fără să te simţi singur. 

Faptul că nu te vei mai concentra pe căutarea marii iubiri, nu înseamnă că nu o vei găsi niciodată.

Doar că acum nu este momentul potrivit pentru asta.

Poate că viaţa te pregăteşte pentru ceva mai mult. Sau poate că dragostea ta aşteaptă să creşti, să te dezvolţi, să primeşti câteva lecţii importante şi să fii gata mereu să preţuieşti viaţa. 

Viaţa e o provocare. Primeşte tot ce îţi oferă, chiar dacă la un moment dat crezi că ai parte numai de provocări şi încercări. Poate că toate acestea ţi-au fost trimise pentru a-ţi reaminti că tu eşti o persoană integră, care merită să aibă în viaţa sa multe lucruri bune şi frumoase. Tot ce trebuie să faci este să le descoperi. Să te descoperi.

Sursa :