Nu îndepărta un om din viața ta fără a-i mulțumi

Oamenii nu sunt o simplă întâmplare.

Fiecare om care apare în viața ta poate fi o Bucurie, o Pedeapsă sau un Test. Indiferent cum s-a comportat față de tine, dacă te-a respectat sau nu, dacă ți-a lăsat amintiri frumoase sau mai puțin frumoase. Acei oameni cu care ai interacționat, ai zâmbit și le-ai spus despre visurile și dorințele pe care le ai, ți-au lăsat ceva important: experiențe și lecții de viață.

Tu alegi cine să intre în al tău suflet.

Mereu vor exista oameni care vor dori să facă parte din a ta viață. Doar că tu decizi dacă relațiile pe care le ai cu acei oameni merită să aibă continuitate. Prieteniile și relațiile care îți fac rău nu au rost să decurgă în timp, pentru că atunci când nu te simți bine lângă cineva, ai deja o lecție pe care ți-o oferă omul de lângă tine. Nu sta acolo unde nu te simți fericit.

S-ar putea să iei decizii lăsându-te ghidat de emoții.

Dar niciodată nu te subestima, nu pierde încrederea în sine, nu te lăsa manipulat și nu uita că ai demnitate. Lecția pe care îți este oferită e una simplă: învață să te apreciezi și capătă încredere în propriile puteri. Când un om iubit pleacă din a ta viață, iar tu simți că ești dependent emoțional de el, lecția pe care ți-o dă este: învață să lași oamenii să-și construiască drumul lor în viață, chiar dacă asta înseamnă să nu fii lângă ei.

Nu îndepărta un un om din viața ta fără a-i mulțumi.

Chiar dacă acel om a avut o atitudine urâtă față de tine, nu te-a iubit așa cum ai fi dorit, nu te-a prețuit destul și nu a fost lângă tine atunci când aveai nevoie cel mai mult. Îmbrațișează-l și spune-i un simplu „Mulțumesc”. Mulțumește-i pentru simplu fapt că te-a maturizat și te-a învățat să privești viața ca un adult și te-a ajutat să-ți asumi alegerile pe care le iei.

Privește-l ca pe un prieten, nu ca pe un dușman. Fiindcă durerea te face mai puternic, iubirea te înalță, iar iertarea îți oferă înțelepciune.

Cu drag, Mary