Nu înceta niciodată să fii o persoană bună din cauza oamenilor răi

Principiul „ochi pentru ochi” va face întreaga lume oarbă. Există mulţi oameni răi pe lume, iar întâlnirea cu ei nu poate fi evitată. Putem să fim puternici, putem să ne rugăm, să medităm, să creăm în jurul nostru o bulă protectoare, dar nimic nu va împiedica această întâlnire. Astfel de oameni intră în viaţa noastră într-o varietate de forme, iar acest lucru nu întotdeauna îl putem observa la timp.

Oamenii răi pot fi printre colegii noştri, prietenii noştri, chiar rudele noastre. Este aproape imposibil să-i oprim să intre în viaţa noastră, dar niciodată nu trebuie să încetăm să fim persoane bune doar pentru că ne vom confrunta cu cineva rău. 

Adevărata schimbare vine din interior, iar schimbările care sunt provocate de factori externi nu sunt deloc schimbări. Sau, cel puţin, nu sunt acele schimbări de care avem nevoie şi, în cea mai mare parte, ele încă nu au rădăcină. Suntem superiori în faţa cedării la influenţa negativă a oamenilor răi. Abilitatea de a rezista influenţelor nedorite din exterior şi de a continua a fi noi înşine, indiferent de ceea ce îşi doresc oamenii răi sau ce sentimente doresc să evoce în noi, este o caracteristică a personalităţilor cu adevărat puternice. 

Să fim persoane bune pentru noi înşine. 

Dorinţa de a fi o persoană bună din cauza altor oameni poate fi numită bunătate falsă. Bunătatea şi faptele bune trebuie să fie motivate de sentimentele noastre, dar nu de ceea ce ar putea crede alţii despre noi. Să fim persoane bune în primul rând pentru noi înşine. Dacă vom fi amabili cu oamenii din jurul nostru, şi ei vor fi amabili cu noi.

Toată lumea este mai bună atunci când toată lumea se simte bine. Permiţând oamenilor răi să ne jefuiască de virtute, demonstrăm că niciodată nici nu am fost buni, nici chiar cu noi înşine. Deci, să fim buni din propria dorinţă, nu pentru altcineva. 

Ochi pentru ochi…

Mahatma Ghandi spunea că afirmaţia: „Ochi pentru ochi“ ar face toată lumea oarbă. Dacă încetăm să mai fim persoane bune şi începem să facem fapte rele doar pentru că lumea este plină de oameni răi, atunci îi orbim pe toţi cei din jurul nostru, făcându-i să sufere. Oamenii răi vor răni nu doar pe ceilalţi oameni, dar şi pe noi înşine.

Dacă vom închide ochii la comportamentele incorecte ale celorlalţi şi vom începe şi noi să ne comportăm la fel, vom creşte influenţa oamenilor răi asupra noastră. Putem scăpa de influenţa lor, îndepărtându-ne de ei şi arătând bunătate faţă de alţi oameni. Să nu încurajăm ura niciodată! 

Să credem în bine.

Să ţinem minte că nu suntem singuri în bunătatea noastră. Există şi alţii în această lume, care simt la fel ca noi. Prin urmare, dacă vom întâlni o persoană rea, nu trebuie decât să ne amintim că în lume mai există lucruri bune, pe care şi alţi oameni le fac şi le poartă cu sine. Nu suntem singuri. Trebuie să rămânem puternici în faţa persoanelor negative, slăbindu-le astfel influenţa şi contribuind la crearea unei lumi mai bune. 

Sursa :