Nu-i spune că ești frumoasă ca să te placă, să fie cu tine, să te întrețină sau să te culci cu el. Ce-o să-i spui peste douăzeci de ani?

Niciodată, dar niciodată frumusețea nu a fost baza relațiilor fericite. A fost un început, un motiv, un pretext, dar nu o bază. Atunci când o femeie vrea să fie alături de un bărbat, prima și cea mai mare greșeală e să pună frumusețea ei drept garant al încrederii și dragostei reciproce. Pentru că în timp, frumusețea se consumă și dragostea se vrea a fi tot mai puternică. Ce se întâmplă când trec anii și tot ce rămâne între ei nu e decât admirație? Plăcere. Poftă. Ajung ambii să-și spună că nu mai au nimic în comun cu celălalt. Că a trecut, că s-a răcit tot. Ce-ar fi fost dacă nu frumusețea era motivul atracției? Dacă cu fiecare zi se cunoșteau mai bine, își potriveau caracterele, lumile, lecțiile de viață? Ar fi fost și acu împreună, fericiți. Lucrurile sunt dependente de felul în care le pornești și cum șe continui.

Așa că mai bine să fii corectă cu tine atunci când vrei ceva de la un bărbat. Dacă vrei să te placă din prima, zi-i că ești frumoasă. Dacă vrei să fie cu tine fără să-ți cunoască sufletul, zi-i că arăți bine. Dacă vrei să te întrețină, oferă-i în schimb săruturi goale și îmbrățișări reci. Dacă vrei să te culci cu el, dezbracă-te și las’ să vadă cât ești de frumoasă. Nu vei risca cu nimic, dar nici nu vei obține nimic spiritual, reciproc, de lungă durată. Însă dacă vrei iubire sinceră, fericire și o relație stabilă, nici nu încerca să pui frumusețea în capul lucrurilor. El singur va ști să aprecieze, să admire, să te facă să te simți bine, fără a i se arunca în ochi un sân dezgolit. Nu lăsa frumusețea să fie începutul relație voastre. Riști ca frumusețea să fie și sfârșitul ei.

Fii frumoasă și feminină prin definiție, nu din interes. Fii senzuală, nu grosolană. Fii gingașă, nu dezgolită. Fii femeie de relație, nu de bani gata. Fii a lui, nu a tuturor. Frumusețea este azi și mâine poate să nu mai fie. Tu întreabă-te ce rămâne la tine? Iubește cu sufletul, lasă-te iubită din suflet. Doar așa acum, mâine, peste cinci sau douăzeci de ani vei fi la fel de apreciată, iubită, ascultată. Și tu vei avea ce să-i spui. Și cu ce să-l suprinzi. Și cum să menții o dragoste adevărată. Veți fi două suflete pereche și nu două corpuri nepotrivite.

Nu-i spune că ești frumoasă ca să te placă, să fie cu tine, să te întrețină sau să te culci cu el. Ce-o să-i spui peste douăzeci de ani?