Nu fiecare despărțire este o pierdere

„El trebuia să fie unicul. Acel om care avea să sară în sus de bucurie, văzând acele două linii roz de pe testul de sarcină. Acel om care avea să mă felicite atunci când aș fi trecut de 80 de ani. El trebuia să fie unicul, până nu l-am pierdut. 

La început a fost dureros. Foarte dureros. Aveam prea multe nopți nedormite, atunci când mă culcam printre cearșafuri mototolite de neliniște și perne udate de lacrimi. Simțeam că asta nu se va sfârși niciodată. Mă temeam că nu trebuia să plec, că prea puțin efort am depus. 

Apoi însă, într-o minunată și frumoasă zi am înțeles că totul va fi în regulă. Nu pur și simplu „în regulă”, dar mult mai bine ca înainte. Voi fi liberă. În sfârșit voi trăi viața care mi-o doresc. 

Asta pentru că pur și simplu într-o zi am înțeles că nu fiecare om pe care îl pierzi – este o pierdere. Și nu fiecare om pe care îl găsești – merită să-l păstrezi. 

Oameni vin în viața noastră dintr-un anumit motiv, cu un anumit scop. Ei ne oferă lecții, aduc fericire sau tristețe, ne ajută să înțelegem ce dorim cu adevărat. Uneori oamenii pleacă din viața noastră dintr-un anumit motiv și cu un anumit scop. Pleacă, pentru că deja și-am împlinit misiunea. Pleacă, pentru că ei sunt o fericire sau o tristețe temporară. 

Când pleacă, doare. Te simți gol pe interior, îți pare că odată cu ei au luat ce ai avut mai bun, ți-au luat inima și sufletul. Aceste emoții sunt firești pentru început. Însă peste câteva săptămâni sau luni e timpul să faci câțiva pași în urmă. Trebuie să înțelegi că, pierzând acești oameni care te-au trădat, care  nu au împărtășit aceleași sentimente cu tine, doar câștigi. Îți permiți așa să fii un om liber și gata să iubească cu adevărat.

Deci încetează să te învinovățești, încetează să-i oferi celuilalt puterea să-ți nimicească ultimile emoții pozitive. Spune-ți în fiecare zi că asta nu este o pierdere, dar o victorie. Da, cu plecarea lui ai putea pierde mesajele dulci oferite noaptea, ai putea pierde visurile comune despre viitor, ai putea pierde statutul afișat pe Facebook sau sentimentul că nu ești singură.

Asta am pierdut și eu, atunci când l-am pierdut pe EL. Eu știu cum e să stai noaptea pe întuneric și să te simți atât de singură. Să pierzi întotdeauna e dureros. Dar, odată cu asta am pierdut și altceva.

Am pierdut manupulările lui. Am pierdut mesajele și apelurile pe care de atâtea ori le ignora. Am pierdut invinuirile, reproșurile zilnice, criticile și palmele lui. Am pierdut omul care emoțional mă înjosea. 

Și chiar dacă asta e greu, nu e o pierdere. El a trecut prin viața mea oferindu-mi o lecție. Îi mulțumesc pentru clipele când am fost fericiți și pentru clipele în care mi-a arătat cât pot fi de puternică. 

Pierzându-l, m-am regăsit pe mine! Mi-am găsit visurile aruncate într-un colț. Dacă și tu ai așa sentiment, dacă l-ai lăsat să plece și pentru asta te învinuiești – nu merită! Pentru că aceste sentimente pentru tine nu mai contează nimic. 

Posibil, pierzând, ai câștigat șansa la o nouă viață!”

Articol original pe: cluber.com