fb

Nu fiecare despărțire este o pierdere – ține minte asta!

În acest articol îți vom explica de ce nu fiecare despărțire este o pierdere.

El trebuia să fie unicul. El trebuia să fie unicul care s-ar fi așezat alături de mine, pentru a-mi cere să petrec veșnicia alături de el. El trebuia să fie unicul care ar fi strigat de fericire la vederea celor două linii roșii. El trebuia să fie unicul, care era să mă fi ajutat să suflu lumânările la aniversarea mea de 80 de ani. El trebuia să fie unicul, dar l-am pierdut…

De la început era dureros. FOARTE dureros. Am trecut printr-un adevărat infern: nenumărate nopți fără somn, perna umedă de lacrimi și ura grandioasa față de mine însămi. Mă uram pentru decizia pe care am făcut-o. Mă blamam, pentru că m-am grăbit și nu am depus suficient efort, pentru ca relația să supraviețuiască.

Dar într-o zi, brusc mi-am dat seama că voi fi în regulă. Ba chiar mai mult de atât, voi fi mai bine decât am fost vreodată. Am realizat că în sfârșit am posibilitatea să-mi valorific din plin libertatea și să trăiesc viața visurilor mele.

Și asta e datorită faptului că am realizat că nu fiecare om care pleacă din viața mea, este o pierdere, de fapt.

Și nu fiecare om își merită locul în viața mea…

Oamenii vin în viața noastră cu un anumit scop. Ei ne aduc bucurie sau tristețe, dar întotdeauna – o lecție importantă. Ei aduc cu sine o ulterioară experiență pe baza căreia suntem capabili să construim fundamentul fericirii noastre.

În același timp, există oameni-pasageri, care pleacă din viața noastră nu pentru că noi nu suntem suficient de buni, ci pentru că și-au sfârșit călătoria prin inima noastră. Nu mai au ce să ne învețe și e timpul să ofere locul oamenilor care se vor reține acolo pentru totdeauna, sau cel puțin pentru un timp mai îndelungat.

E dureros să realizezi că ei au plecat. Mai ales la început, când ei lasă în urma lor un profund sentiment de pustietate și disperare.

Dar adevărul e că, până la urmă, plecarea lor este cel mai mare dar pe l-am fi putut primi vreodată de la viață!