Nu fi naivă – dă-i a doua șansă. Nu fi proastă – niciodată nu i-o da pe a treia

Nu sunt bărbați care să nu greșească. Și nici femei nu sunt. E normal să greșești, cum normal e să recunoști și să nu mai faci asta niciodată. Să îndrepți lucrurile. Să fii corect. Pe așa oameni, dragi ție, merită să-i ierți. Să-i asculți. Să le înțelegi gestul și regretele. Dar sunt bărbați și femei care transformă trădarea în obișnuință. Cărora nu le pasă de consecințe. Lor nici a doua șansă nu le trebuie…

…El a venit să-și ceară iertare. A recunoscut din prima și-a promis că nu mai repetă niciodată. Că a fost o prostie totul. Prea mult ține la relația asta, la voi, la tine. El ți-a adus flori și o nouă față a lui. El a plâns sincer, ca un copil. Tu l-ai ascultat și l-ai iertat. Ai zis că nu ai cum să pui capăt așa simplu la o relație în care ai pus tot sufletul. Ai zis că mai greșesc oamenii, că nimeni nu e sfânt. Și cu asta s-a termnat povestea de atunci. A trecut timp și parcă ai și uitat. El s-a ținut așa o lună, două și apoi a luat-o de la început. Mai direct. Mai grosolan. A pornit să te acuze din nimic. Apoi a greșit. Apoi și-a cerut scuze. Din clipa aia însă nimic nu mai era la fel. Tu nu voiai să continui, dar să înțelegi de ce. De ce un om căruia îi oferi toată încrederea ta reușește să te calce în picioare? De ce e laș? Voiai să-l motivezi și nu mai aveai cum. Voiai să rămâi și nu aveai motiv. Și ai plecat.

A doua șansă nu e o greșeală, e șansă. Șansă la fericire. Șansă să-ți dai o palmă și să înțelegi unde ai greșit. Să repari lucrurile cât nu e târziu. Iar târziu e a treia șansă. E sfârșitul. E să-ți încalci propria promisiune. E să nu te mai respecți și să nu respecți omul de lângă și relația în care ești. E să fii om de nimic. Și atunci, cum poți să ceri fericire, fiind om de nimic? Cum îndrăznești să o vrei înapoi, dacă de atâtea ori ai vrut-o pe alta? Cum să fii bărbat, dacă ești un laș? Dragostea mereu îți oferă încă o șansă, mereu. Profită de ea, fă totul corect și atunci vei fi fericit.

Nu fi naivă – dă-i a doua șansă. Nu fi proastă – niciodată nu i-o da pe a treia. – citat cu autor anonim