Nu există “târziu”, există “deja nu mai trebuie”

Niciodată nu e prea târziu să o iei de la început. Niciodată nu e târziu să recunoști un moment de sinceritate, care să țină o viață. Pentru că fiecare moment își are rostul său, cum fiecare decizie contează pentru toate momentele care vor urma. Ceea ce vrei, faci, indiferent că faci asta la treizeci de ani sau la șaizeci, singur sau alături de cineva. Doar îți asumi consecințele.

Niciodată nu e prea târziu să schimbi. Schimbi locul, schimbi job-ul, schimbi omul de alături sau te schimbi pe tine pentru el. Lași deoparte superstițiile sau principiile tale toate. Să merite, să fie al tău, să vrei.

Niciodată nu e prea târziu să lupți pentru dragostea ta. Chiar și atunci când nu ai  certitudinea că lucrurile se vor aranja. Chiar și atunci când cel de alături nu te susține. Uneori puțin efort înseamnă a doua șansă. Sau a doua dezamăgire. Dar dacă nu încerci, nu știi. Niciodată nu e prea târziu să știi cum e.

Niciodată nu e prea târziu să faci toate astea, dacă știi că vrei să le faci și ai pentru cine. Dacă e cel puțin e o lecție sau mai mult, un motiv de fericire. Dacă știi că nu vei regreta niciodată. Însă atunci când nici fericire nu este și nici lecție, dar suferință continuă, toate motivele frumoase se risipesc la prima adiere de vânt. Atunci nu mai vrei să construiești, să mergi mai departe alături, să lupți sau să speri. Vrei să închizi ochii și să crezi că nimic din tot ce a fost nu s-a întâmplat.

Pentru că în dragoste nu există “târziu”, există “deja nu mai trebuie”. – citat cu autor anonim