Nu există „este prea târziu”, există „nu mai are rost”

Dacă ai deschis acest articol trebuie să știi cel mai important lucru: atât timp cât mai respiri – niciodată nu e prea târziu pentru a-ți îndeplini un vis, o dorință. Nu e târziu pentru a ieși din zona de confort, pentru a iubi, pentru a-ți depăși propriile limite.

Nu este prea târziu să pleci de lângă oameni care te subestimează și te împiedică să-ți urmezi propriul drum. Nu e târziu să înveți o limbă nouă și să alergi în fiecare dimineață. Nu este prea târziu să spui „Iartă-mă”, chiar dacă acel om de mult e plecat.

Ești o parte din acest Univers, fără să conștientizezi acest fapt ai o conexiune inexplicabilă cu Pământul. Oprește-te din alergat și ascultă pentru câteva minute câtecul unei păsări, privește cerul și ascultă murmurul unui izvor.

Nu este prea târziu să-ți recunoști greșelile. Să înțelegi că, de data aceasta, nu ai făcut totul corect. Ai procedat greșit, ai conștientizat acest lucru, te-ai apropiat de acel om și ți-ai cerut iertare. Acum ești cu sufletul împăcat.

Cere-ți iertare pentru zilele în care ai spus „Nu” atunci când trebuia să zici „Da”. Iartă-te pentru că nu te-ai iubit pentru cine ești și pentru cine nu ești, pentru că nu te-ai ascultat și ai renunațat la tine, pentru orgolii străine.

Niciodată nu e prea târziu să te reinvetezi, să faci un bine, să fii om, să ajuți, să crezi și să iubești. Nu este prea târziu să descoperi și să te redescoperi. Să acumulezi experiență, să înveți unele lecții, să-ți vindeci rănile emoționale.

Nu este târziu, înțelege asta

Nu mai are rost atunci când devii doar un punct mic într-o groapă de lut. Nu mai are rost când nu mai simți nimic și ești doar trup, carne și oase. Atunci când nu mai respiri nu contează nimic. Dar până atunci poți schimba atât de multe. Începe de azi.

Zâmbește. Oferă un zâmbet acestei lumi, zâmbește-ți în oglindă, atunci când te trezești dimineața. Descoperă o rază de lumină dincolo de nouri negri, caută bucuria de a fi într-un zâmbet de copil sau în zâmbetul omului iubit.

Îmbrățișează. Cuprinde toată energia acestei lumi, oferă la rândul tău energie, fii un om empatic, indiferent cât de multă ură plutește în jurul tău. Lasă-te purtată de valurile iubirii, în loc să suferi în tăcere, să vrei răzbunare din nimic.

Apelează un om drag. Încurajează-l sau cere-i iertare. Acest pas vă va ajuta pe ambii. Tu vei simți o eliberare, celălalt va simți că nu este singură. Mereu este loc pentru mai bine, pentru oameni buni și pentru sinceritate.

Crede în tine. Fii tu – un om autentic. Refuză să te prefaci, să porți măști, să urmezi scenarii străine, să cunoști povești care nu îți aparțin. Ești tu, un om al Universului, al naturii, al lumii, al bucuriei. Ești tu, o rază de lumină.

Există acest „nu mai are rost”, care a distrus de atât de multe ori speranța. Niciodată nu este prea târziu, nu uita asta.

Cu drag, Mary