Nu există oameni ideali, există oameni care sunt iubiți. Iar cei iubiți întotdeauna sunt cei mai buni

Nu există oameni ideali. Fiecare a greșit cel puțin o dată, fiecare își are fricile lui, fiecăruia îi pare rău de ceva și se gândește la cineva. Nu există ideal din clipa în care oamenii au început să interacționeze, să-și apere pozițiile, să viseze la imposibil. Numai dragostea pune egoismul deoparte și transformă omul iubit în bărbatul sau femeia perfectă. Iubind, recunoști că cineva poate fi mai bun și nu pentru că neapărat e așa, dar pentru că ai tendința să vezi la celălalt ceea ce nu vezi la tine. Pentru că idealizezi până și un sărut și duci la perfecțiune toate amintirile legate de omul iubit.

Nu există oameni ideali, dar pot exista iubiți ideali. Ideal în imaginația celui care iubește. Iar când iubești nu-ți pasă de ce spun alții, nu-ți pasă de neajunsurile lui și nici de trecut. Ai în fața ta un om special, unul diferit de alte milioane de oameni, pentru că e al tău. E omul tău. Lui i-ai oferi tot și în el ai avea încredere toată viața. Nu contează dacă va dezamăgi într-o zi sau își va demonstra devotamentul, contează ce simți și trăiești în prezent. Iar în prezent el e omul perfect pentru tine. Pentru că îl iubești.

Atunci când îi spune “tu pentru mine ești tot”, atunci când îl imploră să mai rămână încă un minut, pentru că fiecare clipă alături de el e fericire, atunci când orgoliul ei cedează în fața grijii pentru omul iubit, atunci e dragoste adevărată, uneori și oarbă. Atunci nu îți pasă dacă el e rău sau bun, corect sau greșește: îți pasă că e jumătatea ta, deci și sursa ta de fericire. El e cel mai bun.

Nu există oameni ideali, există oameni care sunt iubiți. Iar cei iubiți întotdeauna sunt cei mai buni.