Nu există iubiri imposibile, doar relații nematerializate sau iubiri neîmpărtășite

Oamenii care trebuie să ajungă în viața ta, la momentul potrivit vor ajunge. Vor fi oameni pe care îi vei iubi, respecta, îi vei prețui și le vei mulțumi pentru că au apărut în viața ta cu scopul de a te transforma chiar dacă drumul lor alături de tine nu a fost atâta cât, poate, ți-ai fi dorit. Sunt oameni după care vei tânji, oameni după care vei plânge, oameni care te vor ajuta și alții care te vor dezamăgi, te vor răni în diferite feluri, vor veni să-ți reamintească că nimeni nu ne aparrține, nu putem forța lucrurile să se întâmple când și cum vrem noi și nici nu putem rămâne agățați de trecut pentru că ne este prea frică de ceea ce rămâne în noi dacă îi vom da drumul.

În viață avem parte de întâniri, dorite sau nu, regretate sau nu, plăcute sau dureroase, toate necesare pentru a ne transforma peisajul interior. În urma acestor întâlniri, adesea rămâne in interiorul nostru un loc pe unde se vede că s-a trecut, rămân urme care o vreme poate dor dar care apoi vor lăsa loc fertil pentru a crește amintiri. Nicio întâlnire din viața noastră nu este întâmplătoare, indiferent daca înțelegem asta atunci sau peste ceva timp, cândva vom înțelege, vom ști că totul a avut un rost. Nu am fi cei care suntem dacă nu am fi avut parte de experiențele trăite. Ele ni se întâmplă, noi, însă, alegem ce facem cu ceea ce ni se întâmplă. Întânirile vin la timpul lor, noi, însă,  decidem ce facem cu ele, cum le valorificăm, ce sens le dăm, cum le lăsăm să ne modeleze.  Iubirile ni se întâmplă! Vin peste noi și ne lovesc adesea pe neașteptate, vibrând în noi trăiri de care nu ne știam capabili și le trăim. Pur și simplu. Fără să știm de ce în sufletul nostru, uneori, există porniri neexplicate mai bine de nimic altceva decât, pur și simplu de un sentiment adânc, arzător și de neoprit, de iubire.  Nu putem justifica și nici alege dacă să iubim, pe cine, cum. Nu avem robinet pentru iubirea adevărată pe care să-l deschidem sau să-l închidem după bunul plac.

Iubirea nu o decidem dar de noi depinde dacă alegem împlinirea ei într-o relație. Relațiile le alegem. Pot exista iubiri fără relație și relații fără iubire.

Iubirea nu spune ceva despre calitățile celuilalt, spune multe despre capacitatea noastră de a iubi, despre deschiderea inimii noastre care are  rațiunile ei pe care rațiunea nu le cunoaște vorba marelui  filozof. Așa că, uneori, aparent din senin, inima noastră alege să simtă cu toată puterea ei pentru cineva, poate total neașteptat, nici mai bun, nici mai virtuos și poate departe de ce ne imaginam că ar fi potrivit pentru noi. Se întâmplă și simți fără ca mintea să mai aibă vreun cuvânt de spus.

Iubirile nu pot fi imposibile. Dacă se întâmplă să simți, simți și gata! Iubirea este sau nu este. Ea poate fi doar posibilă atunci când o simți și când, orice ai face, nu vrea să dispară. Nu o poți face să nu mai fie. Nu te poți trezi într-o dimineață cu gândul: gata, am să încetez să te mai iubesc, nu mai vreau! Dacă l-ai iubit, îl vei iubi în continuare egal că te iubește, că este sau nu lângă tine, că te vrea sau nu. Iubirea dacă se naște în tine, nu o poți lăsa decât să fie, să te umple cu lumina ei, să te îmbogățească cu farmecul ei, pentru că, doar ea știe cum să coloreze ființa în cele mai frumoase culori. Acea iubire nu va cere nimic, nu va face rău, doar te va spori în frumos…mult frumos. Te va face mai bun, mai vibrant și mai aproape, nu atât de cel pentru care simți iubire, ci de ființa divină din noi. Și asta nu poate fi decât minunat, magic. Dacă simți iubire, simte și atât. Și bucură-te, ești printre aleși. Ești fericit și norocos și musai să fii recunoscător. Iubirea luminează partea cea mai frumoasă din noi. Iubirea adevărată te va face un om norocos și împlinit pentru că te-a ales. Această iubire va rămâne în tine să îți amintească de capacitatea extraordinară a inimilor noastre. Trezește-te zâmbind și mulțumind în gând pentru ea, pentru că a fost posibilă.

Poate vei fi tentat să-mi spui că iubirea pe care o simți nu este posibilă. Nu există așa ceva. Ori nu este iubirea de care îți vorbesc, doar o iluzie, o amăgire, ori, dacă este ea, nu poate fi decât posibilă fără nicio altă condiție. Poate imposibilă este împlinirea ei într-o relație. Poate între tine și persoana iubită nu se poate materializa, din diferite motive, iubirea și asta este cu totul altceva. Dacă nu ești într-o relație cu persoana care a trezit iubirea în tine, nu înseamnă că iubirea e imposibilă. Chiar fără relație aceasta va rămâne acolo adânc în tine ca urma a magiei. Nu poți fi cu ea/el? Nu-i nimic, îl/o păstrezi în tine prin iubirea pe care i-o porți și nu poți fi altfel decât norocos. Mulțumește-i ei/lui, vieții și mergi la pas cu iubirea din tine până când ea își va stinge vibrația nehrănită de prezența celuilalt.

Poți iubi pentru că ești iubire și pentru că, ceva, cumva, la un anume moment, a lăsat deschisă inima iar ea și-a revărsat iubirea fără să țină cont de orice alte condiții. Nu îi pasă nici de minte, nici de reguli, nici de ceilalți, nici de moment, de loc, nici dacă este sau nu posibilă o relație și nici măcar dacă este sau nu împărtășită de celălalt. Această iubire de care vă vorbesc este doar posibilă și adesea, nu este cea despre care credem că o simțim în relațiile pe care le alegem și în care ne trezim nefericiți și… fără să simțim iubire.

Aveți grijă de voi!