Nu este suficient să fii frumos doar la chip. În viață ai nevoie de lucruri care-ți hrănesc sufletul și inima

Astăzi frumusețea exterioară rămâne a fi cea mai râvnită și cea mai apreciată. Aspectul fizic tinde să fie cel care atrage oamenii și cel după care ne simțim împuterniciți să judecăm. Totuși, frumusețea sufletului este cea care face diferența.

Frumusețea te poate ajuta până într-un anumit moment. Viața este atât de imprevizibilă, încât nu știi și nu poți fi sigur că astăzi te vei mai întoarce acasă. Că astăzi vei strânge în brațe femeia pe care o iubești și veți adormi fericiți împreună.

De ce ar trebui să investești doar în aspectul fizic? Oare atât de mult îți pasă să fii apreciat pentru felul în care arăți și nu pentru ceea ce ești, ce simți, ce reprezinți? De ce lupți să captezi atenția? Oare nu te doare să te simți apreciat și luat în seamă doar pentru că ai un chip frumos?

Și cum rămâne cu sufletul tău? De ce nu ai grijă de el? De ce nu te oprești pentru o secundă să te asculți, să vezi ce-ți zice sufletul tău chinuit? Dar, ai făcut-o măcar vreodată în viața asta?

Știi oare cine ești și ce-ți dorești cu adevărat sau te conduci doar după niște „principii” impuse de o societate atât de materialistă.

Aș vrea să știi că, frumusețea chipului îți poate fi nimicită de răutatea și invidia pe care o porți în suflet. Încerci să demonstrezi lumii ceea ce nu ești. Și pentru ce? Ce vrei să demonstrezi și cui? Oare chiar atât de puțin îți pasă de tine, încât te calci singur în picioare?

Nu are rost. Viața este oferită pentru a te bucura de ea. Pentru a-i bucura pe ceilalți cu prezența ta. Pentru ca celorlalți să le fie dor de tine: de ceea ce oferi, de căldura sufletului tău, de bunătatea pe care o împărtășești celorlalți, de zâmbetul tău plin de viață. Iată care sunt lucrurile de care noi, oamenii, avem nevoie. Pentru că ele hrănesc sufletul și inima.

Pentru că atunci când nu mai ești, chipul ți se uită, însă sufletul și amprenta pe care ai lăsat-o în inima celorlalți – nu se vor uita niciodată.