Nu este îngrozitor să iubești și să nu fii iubit, îngrozitor este să nu mai poți iubi pe nimeni

Sătulă de iubiri pe jumătate, indignată chiar de indiferența celui pe care îl iubești, sleită de puteri după o dragoste în care doar tu luptai, îți promiți să nu mai porți în inima ta nici un nume de om și nici să nu te gândești la cineva. Dar degeaba. Pornești în căutarea fericirii și-ți dai seama că ai rămas suspendată undeva între amintirea celuilalt și planurile de viitor. Cauți scăpare, o găsești într-un pahar cu vin sau prostii cotidiene. Și totuși știi că nu e de ajuns. Nu e la fel.  Ți-ai promis că nu vei mai iubi niciodată și cea mai mare dorință a ta e să iubești.

Dacă iubești și nu ești iubit, nu e cel mai grav. Te detașezi de tot și trăiești o iubire platonică. Sau convingi că dragostea ta merită un răspuns. Dar nu te izolezi. Mai greu e să nu mai poți iubi. Să fii rece și indiferent la emoții care-ți pot răscoli sufletul. Atunci nu mai trăiești, doar exiști. Nu dai vina pe celălalt că dragostea ta nu este. Dragostea în genere nu cere să fie explicată, motivată. Fie o trăiești, fie nu.

Și dacă e să iubești și să fii iubit, și mai bine. Prețuiește atunci un om drag. Și dacă e să nu îți răspundă la fel, e normal. Trăiești dragostea cu inima și lași să se consume acest moment. Dar niciodată să nu refuzi să iubești. Niciodată.

Nu este îngrozitor să iubești și să nu fii iubit, îngrozitor este să nu mai poți iubi pe nimeni. 

Foto: linkis.com