Nu este adevărat că persoana care te iubește nu te poate părăsi

„Nu este adevărat că persoana care te iubește nu te poate părăsi. Poate. Crede-mă. O va face, mai devreme sau mai târziu, dacă își va da seama că relația cu tine nu-i mai aduce bucurie și fericire. Dacă se sacrifică mult pentru a-ți fi aproape, dar nu primește nimic în schimb, se va dezamăgi. Tu, persoana pe care a ridicat-o pe piedestal, nu i-ai oferit mâna pe care o merita pentru a o ridica alături de tine. Și doar datorită ei ești acolo.

Își va da seama că nu trebuie să îi oferi nimic în schimb, nu trebuie să o ridici la nivelul la care a crezut că merită să fie. Va realiza că nu ești obligat să riști și să sacrifici chiar și cel mai mic lucru pentru ea și astfel relația va deveni greu de suportat. Va pleca când își va da seama că înseamnă mai puțin pentru tine decât însemni tu pentru ea.

Șansele sunt ca omul drag să nu îți spună nimic, nu se va plânge de ce ai făcut sau de ce nu ai făcut și nici nu va crede că ai greșit cu ceva. Este o prostie și este absurd să cerșești dragostea și înțelegerea cuiva. Omul care te iubește va pleca în liniște, fără niciun cuvânt. Iar cel mai rău lucru este că astfel de oameni nu se mai întorc niciodată.”

Oscar Wilde