Nu el, bărbatul care a plecat, îți dă speranțe. Tu, femeia care-l mai așteaptă, greșești când trăiești cu trecutul

A plecat. A plecat din viața ta și nu se va mai întoarce. Nu pentru că greșelile tale sunt de neiertat, dar pentru că tu mereu te uiți în trecut. El, cel care a plecat, este acum diferit. Ca și tine, de altfel…

Azi ești singură.

Probabil niciodată nu ai încetat să te întrebi cum ar fi fost viața ta cu cel care nu îți mai este alături. Scoate-ți din cap aceste gânduri! El nu se va mai întoarce.

Ce a plecat și e trecut, aparține trecutului. Iar tu trăiești în prezent. Chiar de s-ar întoarce în viața ta, el demult nu mai e același pe care l-ai cunoscut acum câțiva ani. El e altfel. Și tu ești altfel… 

Nimic nu este în neregulă să simți așa ceva, să vrei să îl aduci înapoi în viața ta. Doar că tu nu de el ai nevoie. Nici de sentimentele din trecut. Nici de dependența de momentul în care v-ați îndrăgostit unul de altul

El a plecat. Asta a fost demult. Nu poți alerga din urma unei fantome din trecut. Da, el arată bine și azi. Și te gândești de multe ori: „Ce-ar fi dacă…”

Aceasta este prima ta greșeală. 

Nu te mai întreba dacă ai ales greșit sau dacă alegerea ta a fost una potrivită. Soarta folosește propriile ei metode de a aduce oamenii acolo unde trebuie să fie, la timpul și la locul potrivit. A existat un moment în viața ta când te-ai simțit singură, tristă, fără speranță.

Dar lângă tine poate apărea o persoană. Cea potrivită. Cea care să fie aproape de inima ta și să te iubească. Când o vei întâlni, ai grijă să nu o pierzi gândindu-te la „Ce ar fi fost dacă…”

Uneori, relațiile se rup într-un mod neașteptat.

Fiecare reacționează diferit la acest moment. Poate unii sunt încă prea tineri, prea neliniștiți ca să își dea seama prea bine ce vor. Dar dacă unul pleacă dintr-o relație, trebuie să accepți acest lucru.

Doar desenând imagini, doar făurind vise cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla, nu vei întoarce trecutul. Chiar dacă ai crezut că cel pe care îl iubeai era iubirea vieții tale, el pur și simplu nu corespundea cu ceea ce așteptai tu de la el. 

Iubirea depășește orice imaginație, orice limită pe care o pune mintea umană. Rămâne să îți amintești doar câteva momente semnificative, precum și cele mai bune sau rele perioade din viața ta.

Posibil ai avut mai multe momente bune cu el.

Dar ai uitat că și momentele rele au fost suficiente încât să vă despărțiți. Iar o despărțire rămâne o despărțire. Trebuie să fii suficient de puternică ca să trăiești fără să privești înapoi.

Bucură-te de fiecare zi. Dragostea va veni la tine în cel mai neașteptat moment din viața ta. Nu căuta în trecut după umbra unei trecute iubiri. Cel care te-a părăsit nu mai este în viața ta.

Altcineva va apărea în viața ta și vei fi recunoscătoare că ai așteptat.

Sursa :