Nu e sărutul, e cine ți-l dă. Nu e mesajul, e cine ți-l trimite

Suntem suma tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit și suma tuturor emoțiilor pe care le-am trăit. Ați mai auzit asta. Doar că în spatele acestor întâlniri și în spatele acestor emoții stau momente irecuperabile. Fiecare om drag aduce cu el îmbrățișări, săruturi, povești de dragoste și amintiri pe care le păstrăm sau de care dorim să ne debarasăm cât mai repede. După intensitatea lor, ne regăsim lângă unii oameni și îi ignorăm pe alții. Cu timpul, unii din ei devin îngeri și alții demoni. Și admirăm sau detestăm tot ce îi reprezintă. De asta unele săruturi le ținem minte pentru toată viața și pe altele le uităm după câteva secunde.

Abia atunci înțelegi că nu calitatea unui sărut face diferența, ci calitatea omului din spatele acelui sărut. Și dacă iubim pe cineva, ne pierdem în îmbrățișarea lui. Și dacă ne este indiferent, vrem să ne detașăm cât mai repede. E legea simplă a iubirii, care separă toți oamenii în omul tău și omul care nu-i al tău. Dacă e al tău, atunci ale tale sunt și toate cuvintele, toate dorințele lui, toate gândurile și gesturile. Dacă nu, pur și simplu asculți și uiți.

Fii sincer cu tine și recunoaște. Recunoaște că nu poți fără acel sărut, că ți-e drag când citești acel mesaj, că te pierzi în acea îmbrățișare. Recunoaște că omul din spatele mesajului și îmbrățișării ți-e drag și că el îți motivează fiecare minut. Abia atunci vei putea, deschis și cu sinceritate, să scrii și tu mesaje, să îmbrățișezi și tu cu drag.

Nu e sărutul, e cine ți-l dă. Nu e mesajul, e cine ți-l trimite.

Foto: oncewed.com