Nu e neapărat să ai aripi, ca să zbori. Important e să ai alături oameni care nu-ți vor permite să cazi

Nu trebuie să visezi prea mult. Nu încerca să faci imposibilul. Nu depăși limite fără rost. Nu spune că pentru fericire ai nevoie de prea mult. Nu ai nevoie. E suficient să știi cine ești, ce dorești și să ai oamenii potriviți alături. Atât. Să treci peste greutăți nu e ușor, dar nimic din lume nu te ajută mai bine să faci asta decât îmbrățișarea unui om drag. Contează cine e lângă tine în momente de fericire și în momente de suferință. Contează mai mult decât orice să știi că mereu ai pe cineva.

Poți să ai totul și acest tot să nu conteze. Poți să fii celebru și această celebritate să te lase rece. Poți să ajungi undeva departe și să înțelegi că de fapt nu te-ai mișcat din loc. Și asta pentru că nu ai avut pe cineva cu care să împarți totul. Și invers, poți să-ți vezi de viața ta, să trăiești fără să te cunoască prea mulți, să fii liniștit în lumea pe care o construiești în fiecare zi și în tot acest timp să fii fericit. Pentru că cineva te va iubi și te va susține. Pentru că cineva te va lua de mâne în fiecare moment mai dificil și te va săruta cu dragoste când vă veți trăi împlinirea. De asta nu e cazul, nu trebuie să cauți dragostea absolută, împlinirea absolută, fericirea eternă. Trăiește clipa alături de cineva.

Greșești când crezi că casa și mașinile vor compensa absența unei familii. Sau că banii din cont vor suplini lipsa unor momente trăite în doi. Greșești când crezi că marile realizări contează mai mult decât micile momente de fericire. Greșești când pui în prim plan fericirea ta, fără să ții cont de fericirea voastră. Oamenii instinctiv sunt făcuți unul pentru celălalt. Până la urmă o familie, un loc cald și drag de acasă, sentimentul de împlinire trăit alături de cineva face diferența. Până la urmă ești fericit dacă ești susținut și iubit. Nu e neapărat să ajungi undeva, contează lângă cine vei fi atunci.

Nu e neapărat să ai aripi, ca să zbori. Important e să ai alături oameni care nu-ți vor permite să cazi. Foto: eenkadovoor.nl