Nu dispera, așteaptă-l. Dragostea va da un nou sens vieții tale!

Fragment din romanul „Portocalele verzi” de Vitali Cipileaga

Îmi zâmbește plăcut și, pentru prima dată, îi zâmbesc și eu. Încerc să adun niște cuvinte care să exprime o scuză, dar îmi face semn să mă opresc.

— Nu e cazul să îmi explici, draga mea. Ești și tu o Mică Sirenă. Încă nu ai făcut loc pentru dragoste în viața ta și simți că ai vrea să te arunci în mare, să te pierzi spre nicăieri. Dar nu dispera, așteaptă-l. Dragostea va da un nou sens vieții tale. Nu e de vină acest oraș sau această statuie pentru nefericirea pe care o trăiești.

Dacă vei trece dincolo de superficial și dacă-ți vei deschide inima, vei vedea minunății pe care nici nu ți le-ai imaginat. Antrenează-ți sufletul să identifice dragostea, altfel riști să treci oarbă pe lângă ea. Mult noroc!

Cuvintele lui au trezit în mine vinovăția pe care nu mai eram în stare să o simt de ceva timp. Imediat de cum ne-am despărțit, m-am așezat pe o bancă și în văzul tuturor m-am răcorit printr-un plâns purificator. Eu sunt cauza tuturor frustrărilor și a nemulțumirilor. Trebuie să încerc să mă schimb.

Comandă noua mea carte, romanul „Portocalele verzi” pe Libris (livrare în România) sau Bestseller (livrare în Moldova  și internațional)

Mă bucur că sunt lucidă, mă bucur că sunt în stare să accept adevărul, sunt recunoscătoare pentru acest moment de eliberare, dar mă gândesc, speriată, că probabil imediat ce voi auzi din nou sâsâitul, nu voi mai gândi astfel. Trecătorul avea dreptate. Sunt o Mică Sirenă, așa îmi spunea și tata. Doar că eu nu sunt un personaj și sunt capabilă să-mi scriu scenariul propriei vieți.

Asta trebuia să înțeleg.