Nu contează dacă sunteți căsătoriți sau nu, trebuie neapărat să citiți asta!

Nu contează dacă sunteți căsătoriți sau nu, trebuie neapărat să citiți asta!

Era prea târziu să-mi mai schimb poziția. Eram ferm hotărât – vreau DIVORȚ.

A venit timpul să-i spun soției despre decizia pe care am luat-o. Firește că a reacționat destul de grav, spunându-mi cât de crud sunt și cerându-mi explicații. Dar n-am avut curajul să-i spun că în ultimele săptămâni flacăra stinsă a mariajului noastru a fost înlocuită de o altă femeie, alături de care mă simt tânăr și viu.

A plâns toată noaptea, dimineața n-am mai vorbit, am ieșit din casă fără a-i spune vreun cuvânt. Seara când am revenit după o zi intensă cu Jane, eram obosit și m-am dus să mă culc fără a lua cina, dar am observat-o pe soția mea scriind ceva la masa de lucru. Totul devenise mult mai straniu dimineața următoare când mă trezisem, iar ea continua să scrie.

Ceva timp mai târziu ea a inițiat discuția, spunându-mi că e de acord să divorțeze și nici n-are nevoie de banii mei, dar toate astea cu 2 condiții:

1. Fiul nostru, care era în perioada examenelor la școală, nu trebuia să afle de situația din familie;

2. Timp de o lună până la ziua divorțului, va trebui să o scot din casa, ducând-o în brațe până la mașină, exact ca în ziua nunții.

Am acceptat condițiile, deși cea de a doua mi s-a părut și mie și lui Jane de-a dreptul aberantă și inexplicabilă. Ambii am zis că și-a ieșit din minți.

A mai rămas o lună până la divorț și am început să fac ceea ce am promis.

Când am luat-o în brațe am observat cât de mult a îmbătrânit în cei 10 ani de căsnicie, arăta obosită și îngrijorată de ceva. În felul acesta, ducând-o în brațe zilnic, mi-am dat seama cât de neatent am fost față de ea în ultimele luni. Aproape uitasem cum arată, de fapt, deși culmea – trăiam în aceeași casă.

Zi de zi îndeplineam acest ritual, iar fiul nostru ne privea cu niște ochi plini de lacrimi și admirație.

În ultima zi înainte de divorț lumea mea s-a prăbușit. Mi-am dat seama cât de fermecat sunt de femeia pe care o port în brațe, cât de bine mă simt vorbind cu ea și privindu-i micile riduri și oboseala. Nu mă mai deranja nici că a slăbit atât de mult de la griji.

În ziua aceea nu am mai dus-o în brațe. Am ieșit pe furiș din casă și i-am zis lui Jane că nu divorțez, pentru că îmi iubesc la nebunie soția. Mi-a dat o palmă și a trântit violent ușa în fața mea. Nu-mi mai păsa de nimic, am alergat spre florărie și am cumpărat cel mai frumos buchet de lilii, căci știu că ea le adoră.

Am sărit în mașină și în câteva minute am ajuns acasă, unde am găsit soția moartă pe pat.

În ziua aceea nenorocită, ABIA în ziua aceea am aflat că aproape jumătate de an biata mea soție se lupta, în singurătate, cu cancerul.

Mă urăsc…

Învățați din această lecție și nu lăsați niciodată pasiunea de moment să vă învingă marea dragoste. 

Sursa :