Nu contează cât îi dăruiești omului de alături, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești

Poți să fii lângă cineva o viață și în tot acest timp gândurile să te poarte departe. Poți să spui „te iubesc” și să știi că nu este adevărat. Poți să oferi atât cât să convingi pe cineva că ții la el, iar asta să nu fie nici a mia parte din ce ai putea oferi. Poți să spui că susții, că vrei să rămâi, dar dacă în ceea ce spui nu e dragoste, degeaba o faci. Pentru că te minți pe tine și-l minți pe cel de alături. De asta nu contează cât de mult ești alături de cineva, ci câtă dragoste porți în tine atunci când ești. Și nu contează cât dăruiești omului drag, ci cât de multă dragoste încape în ceea ce dăruiești.

Dragostea și atașamentul tău fac diferența. Nu ceea ce oferi, nu ceea ce păstrezi în suflet. Doar dacă oferi din dragoste și păstrezi sentimente curate în acel suflet totul se schimbă. Pentru că este imposibil să fii alături de omul vieții tale și să nu simți nimic. Nicio obligație nu poate anula indiferența ta sau ochii tăi reci, sau sărutul fără dorință. E ca și cum ai trăi fără să respiri. Imposibil.

Dacă ești alături, atunci să fii pentru că iubești. Câtă dragoste vei avea pentru celălalt, atâta împlinire vei primi. Nu oferi emoții false, nu oferi zâmbete prefăcute, nu oferi îmbrățișări fără să vrei asta. Fii sinceră cu tine și recunoaște atunci când nu iubești. Însă dacă iubești cu adevărat, oferă dragostea prin toate gesturile și prin toate cuvintele. Oferă, pentru că doar emoțiile sincere pot transforma o relație în o fericire comună.

Foto: everything.kz