Nu căutați bărbați adevărați, femei perfecte sau relații ideale. Ele nu există. În schimb există bărbați potriviți, femei potrivite și relații potrivite

Cei care caută o viață omul lor și nu îl găsesc, să mai deschidă dicționarul dragostei. Vor înțelege că în dreptul cuvântului “relație” nu găsești nimic legat de ideal. Că “bărbatul” nu e neapărat și adevărat, iar “femeia” pe care atât de mult o dorești nu e perfectă nici ea. Nimic din ce ți-au băgat în cap experții în relații nu e adevărat și nimic din ce au încercat alții nu e valabil și pentru tine. Tu ai omul tău. Tu trăiești dragostea ta și atât. Că e scund și nu place altora, nu e treaba ta. Că alții o consideră prea alintată, crede-mă, să nu-ți pese. Omul ăsta poate fi un nimeni pentru restul și adevărat sau perfect pentru tine. Și împreună puteți construi o relație cât se poate de normală, imposibilă pentru alții. Cei care au păreri înguste în dragoste, vor căuta mult și bine omul lor. Probabil se vor opri la primul bărbat cu mușchi sau femeie cu sâni mai mari. Probabil vor avea relații care se vor sfârși mai repede decât se face o cafea. Probabil nu vor iubi și nu vor fi iubiți.

Dacă vreți oameni potriviți alături, nu căutați imposibilul sau mai mult decât puteți duce într-o relație. Nu cauți mașina cea mai luxoasă, dar cea cu care ai merge cel mai bine. Nu cauți cel mai superb bărbat din lumea asta, doar pentru că vecina are unu la fel. Ea poate că și are, dar tot nefericită e. Sau felul ăsta de superb e potrivit doar pentru ea. Nu te rupi în patru să uimești o femeie de bani gata. Nu ai cum să o uimești, dacă nu vă potriviți după multe alte trăsături decât banii. Nu încerci să modelezi o relație după relația altora. Din primul minut la voi va fi diferit. Și ce dacă e ca un copil, dacă atât de bine te înțelegi cu ea. Și ce dacă tace mai mult decât alții, dacă-l iubești și te bucuri de fiecare moment trăit alături. Prea multe motive în dragoste, prea multe sfaturi, prea multe tentative de a copia fericirea altora. Prea mult business între doi oameni care se iubesc. Prea mult fals. Prea mult perfecționism, ideal, genial. Prea mult. Dragostea se trăiește simplu, cu toate momentele ei de fericire sau de ceartă. Dragostea ești tu, el și chimia dintre voi.

Nu căutați femei după un format exact. Nu căutați bărbați așa cum caută altele. Nu vă limitați la relații bazate pe dulcegării și momente de suprafață. Nu încercați să fiți ceea ce nu sunteți alături de cineva. Și în genere, scoateți din viața voastră acest “nu”. Bărbații devin adevărați lângă femei potrivite. Femeile devin perfecte lângă bărbați potriviți. Iar într-o relație, adevărat și potrivit e pe departe perfectul și potrivitul din viața ta sau a altora. Aici e să priviți în aceeași direcție, să vă placă aceleași momente, să construiți cu același scop și să iubiți la fel de puternic. Sau cel puțin să vă iubiți.

Nu căutați bărbați adevărați, femei perfecte sau relații ideale. Ele nu există. În schimb există bărbați potriviți, femei potrivite și relații potrivite. – citat cu autor anonim