Nu aştepta sfârşitul pentru a te trezi la viaţă! 5 sfaturi care te vor motiva să prețuiești fiecare clipă

De curând a decedat prietenul meu cel mai bun.

L-am văzut câteva ore înainte de tragedie. Ca de obicei, venise la mine la oficiu pentru a discuta ceva la o cafea. Prieteneam cu el de un car de ani. Viaţa lui părea fără cusur, iar viitorul și mai perfect. Eram fericit pentru el, întrucât muncise din greu pentru tot ce avea.

A suferit un accident. Nu pot să nu mă întreb de ce el? De ce anume el?

Sper că acest articol te va face să-ţi preţuieşti viaţa mai mult.

1. Stai! Nu te grăbi.

Mulţi oameni fug prin viaţă, sunt mereu în cautarea exasperată a unui punct final, unde se află succesul. Poate ei ajung la destinaţie mai repede decât restul, însă ratează tot frumosul care îi întâmpina la margine de traseu.

Când mi-am pierdut prietenul îmi era greu să coinştizez că nu îl voi mai vedea vreodată. Doar acum înţeleg cât de preţios a fost fiecare moment petrecut alături de el. Înţeleg că minunea se ascunde în cele mai mici detalii. În discuţiile la o cafea, în faptul că te simţi viu.

2. Învaţă să vorbeşti liber despre moarte

Societatea noastră nu acceptă subiecte atât de triste. O mare parte din oameni trăiesc aşa de parcă ar fi veşnici.

În copilărie, ca oricine alt copil, mă temeam groaznic de moarte. Chiar şi acum nu mă simt în apele mele când simt spiritul morţii în preajmă.

Cred că e important să vorbeşti cu cei dragi despre moarte. Vor fi ei în siguranţă dacă nu te vor avea alături? Vor putea să treacă această etapă dificilă?

3. Lasă-te dus de val

Unii oameni au nevoie să deţină totul sub control, iar atunci când nu cunosc un lucru intră în panică şi caută soluţia urgentă.

Din moment ce omul se „tratează”de perfecţionism, el adoptă o atitudine mai lejeră faţă de viaţă. El scapă de o greutate a emoţiilor negativă şi poate savura alte lucruri care îl înconjoară.

4. Simte ideea de predestinare

De ce faci ceea ce faci? Pentru a-i satisface pe alţii sau pentru că simţi că îţi aparţine?

Încetează să faci totul pentru opinii străine sau bani. Ascultă-ţi vocea interioară. Găseşte ceea este cu adevărat al tău la un nivel metafizic.

5. Fii generos cu dragostea

Când îmi amintesc ultima întâlnire cu prietenul meu, mă gândesc: să fi ştiut tragedia ce îl aştepta, aş fi vrut să îi spun ce persoană minunată este, cât de mult îl apreciez şi că ţin enorm la dânsul.

Aceste lucruri trebuie spuse cât mai des celor dragi, până nu e târziu.

Sursa :