Nu are rost să cauți locul unde să-ți fie bine. Are rost să înveți să creezi acel bine oriunde ai fi

Ne pornim să căutăm dragostea și o găsim deja trecută de primul fior al nebuniei. Ne pornim să căutăm locul unde am fi ferciți și înțelegem că așa am pierdut alte mii de locuri care ne-ar fi putut oferi fericire. Ne pornim să ne regăsim și ne pierdem pe drum. Și asta pentru că nu înțelegem că adevărata fericire nu e dependentă de spațiu. Suntem fericiți nu pentru că mergem undeva, dar pentru că facem asta alături de cineva. Suntem fericiți nu de dragul locului, ci de dragul emoțiilor ce ni le-ar putea oferi oricare din acele locuri.

Nu are rost să cauți. Riști, la celălalt capăt de drum, să nu mai găsești nimic. Sau pe nimeni. Nu are rost să lupți pentru o singură cale. Riști să te rătăcești pe la jumătate. Oamenii cu adevărat fericiți nu țin cont unde sunt fericiți. Ei nu încearcă toată viața să ajungă undeva. Ei transformă prezentul în cel mai formidabil loc pentru a trăi și a iubi cu adevărat. Asta până la urmă și face diferența.

Trăiești momentul de acum ca și cum ar fi cel mai bun. Iubești omul de acum ca și cum ar fi cel mai special. Apreciezi ceea ce simți, admiri, înveți, cauți, găsești și pe toate le faci în prezent. Ești suma tuturor gândurilor pe care le-ai avut și suma tuturor locurilor pe unde ai fost. Și totuși, te regăsești în gândul și locul de acum. Te regăsești și înveți să transformi răul în bine, suferința în dragoste, pustiul în motive de fericire. Doar așa poți fi sigură că, oriunde ai fi, ești fericită.

Nu are rost să cauți locul unde să-ți fie bine. Are rost să înveți să creezi acel bine oriunde ai fi.

Foto: liquida.it