Nu amâna oamenii dragi pentru „mai târziu”. Mai târziu aceștia nu vor fi

Nu amâna îmbrățișările pentru cei care au nevoie de ele. Oamenii  sunt foarte imprevizibili și indiferenți. Fac orice ca să demonstreze unui om care nu-i pasă cât de mult le este drag. Și tratează cu aroganță, nu-și găsește timp pentru cei care i-ar lua oricând în brațe. Tu fii diferit.

Nu amâna ziua în care să-i asculți pe cei care te cred cel mai important om din viața lor. Asculți oamenii care nu-ți dau nimic bun, care știu doar să se plângă și să de vina pe cei din jur pentru eșecurile lor. Iar pe cei care te-ar ajuta să te dezvolți îi tratezi cu indiferență și mereu cauți motive doar pentru a-ți scuza absența. Noi oamenii mereu provocăm durere și îi dezamăgim pe cei care ne văd perfecți, care au văzut în noi ceea ce alții nu au putut vedea. Au citit printre cuvinte și au avut răbdarea să ne dea de fiecare dată câte o șansă.

Nu amâna oamenii dragi pentru „mai târziu”. E ușor să întorci spatele celor care te iubesc. E ușor să lași frâu liber orgoliului și mândriei. Atunci când te încăpățânezi și cerșești atenția de la cei care nu-și fac timp pentru tine, o ignori pe cea care ți se oferă. Cât de straniu ar suna, dar din acel moment când cauți iubirea acolo unde nu poate fi, dar conștient o calci în picioare pe cea care ți se dă necondiționat, tu însuți mergi spre dezamăgire și suferință. Pentru că atunci când vei conștientiza că ai greșit, deja va fi prea târziu.

Mai târziu nu vor fi. Nu vor fi cei care mereu te-au așteptat, te-au iertat și au sperat că-ți vei aduce aminte de ei. Poate că vor înțelege că e în zadar să spere și vor continua să-și trăiască viața, să iubească, să-și urmeze visurile. Sau pur și simplu vor pleca acolo unde nimeni nu se mai întoarce. Iar de aici nu trebuie să dai vina pe nimeni. Obiceiul ăsta incurabil a oamenilor de a învinui pe oricine la întâmplare, doar ca să nu-și recunoască propriile greșeli și să învețe lecția din tot ce s-a întîmplat, nu trebuie să fie o calitate de-a ta. Trebuie fii responsabil de faptele și comportamentul pe care le afișezi și totodată să-ți asumi consecințele care vor urma.

Îmbrățișează, ascultă și iubește pe cei care te tratează cu aceeași reciprocitate.