Nu alege o soție cu care să poți să trăiești. Alege o soție, fără de care să trăiești îți va fi imposibil

Multe femei îți vor apărea în viață, cu care vei fi gata să construiești ceva, pentru care vei fi gata să oferi ceva și de dragul cărora te vei schimba. Dintre ele, prea puține te vor motiva să le păstrezi pentru mai mult timp, chiar și pentru toată viața. Vei prefera să pleci înainte să te implici prea mult. Vei găsi potrivit să lași o cale de ieșire. Și toate astea pentru că vei putea să trăiești fără ele. În schimb, doar femeia fără de care îți va fi imposibil îți va lua dorințele și le va transforma în momente de viață. Cu ea să te căsătorești.

Fiecare om alege. Și tu alegi. Alegi drumul tău în viață, alegi scopuri pe care să le realizezi, alegi sufletul tău pereche. Și acest suflet pereche la rândul lui te alege pe tine. Dacă îl iubești, dacă îl păstrezi, dacă îl prețuiești, îți va deveni soție. Dacă nu, e doar o plăcere de scurtă durată. De asta nu alegi ca partener de viață pe cea cu care ai putea să trăiești azi, mâine, poimâine. Alegi pe cea fără de care nu ai putea să trăiești în nici una din aceste zile.

Dragostea adevărată nu îți spune că trebuie să accepți și să trăiești alături de cineva. În schimb dragostea te face să simți și să vrei alături, fără obligații din partea celuilalt sau a ta. Femeile cu care vei putea să fii și pe care vei dori să le protejezi nu neapărat vor fi bune de soții. Cu ele te vei simți bine, vei avea lecții de viață, dar nu le vei găsi bune de soții. Pentru că vei putea trăi fără ele. Pentru că existența lor nu va schimba cu nimic existența ta. Așa că dintre toate alege femeia pentru care să vrei să trăiești și fără de care te vei simți tu gol. Doar așa vă veți completa total. Doar așa vă veți iubi dincolo de orice prejudecăți.

Nu alege o soție cu care să poți să trăiești. Alege o soție, fără de care să trăiești îți va fi imposibil. – citat cu autor anonim. 

Foto: favim.com