Nouă trucuri psihologice care îți vor uşura viaţa!

Cu toţii suntem organizaţi psihologic în aceeaşi manieră, chiar dacă ni se pare că suntem absolut unici.

Da, identitatea umană este, realmente, unitară, dar psihologia a creat o serie de trucuri care pot fi ajustate la orice tip de caracter.

Iată nouă trucuri psihologice care îți vor uşura viaţa:

1. Dacă vrei să fii tratat în serios, adaugă în dialog fraze de genul „Aşa spunea tatăl meu”. Oamenii, de regulă, au încredere în sfaturile rudelor mai în vârstă.

2. Câştigă toate partidele jocului ,,Piatră, hârtie, foarfece’’, ţinând minte că, în majoritatea cazurilor, oamenii aleg în primul rând foarfecele.

3. Dacă vrei ca interlocutorul să fie de aceeaşi părere cu tine, trebuie să dai din cap la afirmațiile lui, pentru că asta creează o iluzie psihologică că orice acesta spune este absolut veridic.

4. Dacă ți-a intrat în cap un cântec de care vrei să scapi, amintește-ți sfârşitul lui. Conform efectului Zeigarnik, creierul nostru memorizează mai bine lucrurile nefinalizate. Astfel, repetând câteva ori consecutiv finalul cântecului, vei înceta să-l fredonezi la infinit.

5. Dacă îți dorești ca copii tăi să se alimenteze sănătos, mâncând brocoli de exemplu, întreabă-i dacă vor 2 sau 5 bucăţi, în loc să-i întrebi dacă vor sau nu vor să mănânce. Astfel, ei cred că alegerea le aparţine lor, pe când alegerea este de fapt a ta.

6. Orice amic sau cunoscut te va ajuta involuntar să cari cutii şi pungi grele până acasă, dacă nu vei întrerupe dialogul ca să-l rogi să o facă şi doar îi vei înmâna cutia, astfel blocându-i posibilitatea de a alege.

7. Parafrazează, din când în când, spusele interlocutorului. Astfel, creezi impresia că îl asculţi foarte atent.

8. Începe orice rugăminte cu fraza „Am nevoie de ajutorul tău”. Oamenilor nu le place să se simtă vinovați, de aia te vor ajuta la sigur.

9. Dacă ți se pare că cineva te urmăreşte, strănută. Urmăritorul va strănuta și el, întrucât aceasta e o trăsătură fiziologică molipsitoare – așa vei putea afla adevărul.

Sursa :