Nouă lucruri pe care trebuie să le faci în fiecare zi înainte de ora nouă dimineața

Dimineața este extrem de importantă. Ea poate prezice cum îți va fi întreaga zi.

Pentru a-ți construi o zi relaxantă, plină de bunătate, dragoste și plăcere, folosește-te de singurul lucru care îți poate influența acea zi – dimineața. Iată nouă lucruri pe care, făcându-le dimineaţa, te vor ajuta să îți faci ziua mai bună:

1. Trezește-te mai devreme

Pentru asta trebuie să mergi la culcare mai devreme. Fă asta treptat. Trezește-te cu 10 minute mai devreme în fiecare săptămână pentru următoarele câteva luni. Vei remarca diferenţa – vei eviți stresul și durerile de cap.

2. Meditează

Începe ziua cu iubire și recunoștință. Fericirea este o mare parte a vieții tale, accept-o cu recunoștință.

Fă un obicei din a observa binele pe care deja îl ai și vei avea mai multă bunătate pe tot parcursul zilei.

3. Mișcă-te

Mai exact, întinde-ți corpul. Acest lucru sporește flexibilitatea și coordonarea musculară, crește circulația sângelui la nivelul diferitelor organe vitale și sporește energia fizică.

4. Bea un pahar de apă

Dormind toată noaptea fără a bea apă, corpul se deshidratează. Evită cafeaua, ceaiul sau alte băuturi înainte de a bea un pahar cu apă.

5. Nu complica lucrurile

Dimineața, alege lucrurile care te liniștesc. Savurează paharul cu apă, fă mișcare, meditează, simte bucuria clipei.

6. Fă câteva lucruri mici

Privește diminețile ca pe un dar. Concentrează-te pe lucrurile care îți aduc plăcere, pe detalii, pe nuanțe. Astfel vei reuși să guști din farmecul dimineții.

7. Citește sau ascultă ceva care-ți hrănește mintea

O carte bună, un articol, o piesă deosebită – toate îți pot aduce acea armonie pozitivă, care să-ți umple ziua cu gânduri bune.

8. Fii prezent, apreciază pauzele și fiecare clipă

Apreciază timpul în care îți torni cafeaua, timpul în care îți cauți cartea, timpul în care mergi să îți așterni covorașul pentru meditație. Nu te grăbi, simte fiecare moment.

9. Mișcă-te cu dragoste către scopul tău

Când realizăm unul din obiective, suntem fericiți. E important să fim conștienți de existența unui scop (sau mai multe) și să mergem spre el cu seninătate și bucurie.

Sursa :