Noi le dăm copiilor viață, iar ei ne umplu viața cu sens

Ne trăim viețile așa cum credem că e mai bine. Jucăm azi și mâine pe scena vieții și căutăm într-o lume monotonă o bucată de soare. Iubim, certăm, admirăm, suntem triști sau fericiți, dar nimic nu schimbă mersul pornirilor noastre. Vrem dragoste sau vrem să fim singuri. Vrem bani sau vrem un suflet care să ne înțeleagă. Vrem să înțelegem care e sensul vieții noastre. Vrem să găsim acel sens. Și asta se întâmplă atunci când apar copiii.

Te trezești într-o dimineață și înțelegi că ești mamă sau tată. Îți dai seama că un pui de om ți-a schimbat viața și zâmbești. Ești fericită sau fericit și niciodată nu vei putea găsi emoție mai puternică decât cea provocată de conștientizarea faptului că ești părinte. Știi că întregul tău univers are deja un sens și viitorul tău are un sens. Pentru că e legat de viitorul micuțului tău. Vrei să faci totul pentru el. Vrei să-l iubești, să-l aperi de rele, să-l săruți înainte de somn și să te joci cu el. Vrei să-o oferi ceea ce nu ai avut tu. Și înțelegi că abia acum cuvântul „familie” îl spui cu atât de multă căldură.

Ești fericit. Știi că ai pentru cine să lupți și cui să-i oferi tot ce-ți aparține. Știi că ai sute și mii de motive să nu cedezi. Știi că vrei să extinzi la veșnicie momentele când pur și simplu îți privești copilul. Iar el gângurește, de parc-ar vrea să spună în limba lui cât de fericit este. Tu îți îmbrățișezi și mai strâns soția la piept și-i mulțumești în gând pentru toate. Și pentru copil. Și pentru că e cu tine. Și pentru lucrurile care s-au potrivit atât de bine. Ești fericit. Ba nu, sunteți fericiți! Pentru că viața ta are un sens!

Noi le dăm copiilor viață, iar ei ne umplu viața cu sens. Da, de patru luni de zile viața mea are sens!

Foto: wildwhim.com