Nimeni nu va putea manipula femeia înțeleaptă, care știe aceste 12 secrete

Există reguli nescrise care te pot ajuta să depășești orice tentativă de manipulare și să-ți realizezi visurile.

1. Îți trebuie ceva – fă sigur

De fiecare dată când într-o discuție apare expresia „trebuie” întreabă-te: „Oare cui îi trebuie cu adevărat?” Manipulatorii nu-ți spun că, de fapt, ei sunt cei care au nevoie de acest serviciu.

2. Nu pormite. Dacă ai promis – realizează

Manipulatorii în mod intenționat te vor forța să faci promisiuni, apoi te vor învinui că nu le respecți. Pur și simplu nu promite ceea ce nu poți să faci.

3. Nu cere – nu te implica

Deseori, intenționând să facem un bine, facem mai mult rău. Dacă simți că cineva are nevoie de ajutor, vezi în primul rând dacă acceptă ajutorul tău.

4. Nu refuza o rugăminte

Orice rugăminte presupune și o mulțumire. Ajută, dar nu uita să ceri și tu ceva în schimb, sau cel puțin să te convingi de sinceritatea recunoștinței. Manipulatorii de obicei uită de a doua parte.

5. Trăiește cu prezentul

Această regulă va distruge intenția manipulatorilor să te acuze de trecutul tău, să te compare cu ceea ce ai fost atunci. „Înainte nu erai așa” – îți vor spune ei. Trăiește prezentul și nu te agăța de trecut.

6. Nu te atașa

Cât de puternic ar trebui să fie un atașament, ca acesta să nu amenințe pacea sufletească? Important e să știi: cu ajutorul acestei legături emoționale este ușor să fii șantajată.

7. Nu-ți stabili scopuri greșite

Probabil sună straniu, întrucât toată lumea trebuie să aibă cel puțin un scop. Treaba e cum îți stabilești acest scop. Dacă o faci incorect, după realizarea scopului te vei simți goală pe interior. Te vei întreba „ce urmează?”

8. Nu deranja

Pur și simplu este o expresie genială. O poți folosi de fiecare dată când simți că cineva încearcă să se folosească de tine.

9. Natura nu are timp urât

Un sens mai folosofic. E simplu: trebuie să înveți să folosești orice posibilitate, inclusiv insuccesele tale.

10. Nu critica, nu condamna

Uneori îți este greu să te abții să critici pe cineva. Dar nimeni nu are nevoie de asta, mai ales atunci când nu cunoști omul.

11. Nu transmite înformația, fără să o experimentezi

Dacă nu ai verificat acea informație, nu o transmite mai departe. Altfel doar vei deveni o bârfitoare.

12. Mereu și oriunde cere permisiunea

E vorba de etichetă. Te va salva de la eforturi în plus, dar și-ți va oferi o imagine bună față de ceilalți. Întreabă cu încredere.

Sursa :