fb

Nimeni nu va putea manipula femeia înțeleaptă, care știe aceste 12 secrete

Există reguli nescrise care te pot ajuta să depășești orice tentativă de manipulare și să-ți realizezi visurile.

1. Îți trebuie – fă sigur. 

De fiecare dată când în discuție apare expresia „trebuie” – merită să te întrebi: „Oare cui îi trebuie cu adevărat?” Manipulatorii nu-ți spun că de fapt ei au nevoie de asta.

2. Nu pormite. Dacă ai promis – realizează. 

Manipulatorii intenționat te vor forța să faci promisiuni, apoi te vor învinui că nu te ții de ele. Pur și simplu nu promite ceea ce nu poți să faci.

3. Nu cere – nu te implica. 

Deseori, intenționând să facem un bine, facem mai rău. Dacă simți că cineva are nevoie de ajutor, vezi în primul rând acceptă ajutorul tău.

4. Nu refuza o rugăminte. 

Orice rugăminte presupune și o mulțumire. Ajută, dar nu uita să ceri și tu ceva. Manipulatorii de obicei uită de a doua parte.

5. Trăiește cu prezentul. 

Această regulă va distruge intenția manipulatorilor să te acuze de trecutul tău, să te compare cu ceea ce ai fost atunci. „Înainte nu erai așa” – îți vor spune ei. Trăiește prezentul și nu te agăța de trecut.

6. Nu te atașa. 

Cât de puternic ar trebui să fie un atașament, ca acesta să nu amenințe pacea sufletească? Important e să știi: cu ajutorul acestei legături emoționale este ușor să fii șantajată.

7. Nu-ți pune scopuri. 

Probabil sună straniu, întrucât toată lumea trebuie să aibă cel puțin un scop. Treaba e cum îți stabilești acest scop. Dacă o faci incorect, după realizarea scopului te vei simți goală pe interior. Te vei întreba „Ce urmează?”

8. Nu deranja. 

Pur și simplu e o expresie genială. O poți folosi de fiecare dată când simți că cineva încearcă să se folosească de tine.

9. Natura nu are timp urât. 

Un sens mai folosofic. E simplu: trebuie să înveți să folosești orice posibilitate, inclusiv insuccesele tale.

10. Nu critica, nu condamna. 

Uneori îți este greu să te abții să critici pe cineva. Dar nimeni nu are nevoie de o critică distructivă, mai ales atunci când nu cunoști omul.

11. Nu transmite înformația, fără să o experimentezi.

Dacă nu ai verificat acea informație, nu o transmite mai departe. Altfel doar vei deveni o bârfitoare.

Advertisement

12. Mereu și oriunde cere permisiunea. 

E vorba de etichetă. Te va salva de la eforturi în plus, dar și-ți va oferi o imagine bună față de ceilalți. Întreacă cu încredere.