Nimeni nu e vinovat pentru eșecurile tale. Nimeni nu e vinovat că ai ales greșit

Suferim mult atunci când suntem părăsiți de cei dragi, mai ales când sufletul nostru depindea de ei. Ne doare și uneori îi căutăm pe străzi pustii sau în alți oameni. Rămânem cu amintirile sau trăim cu trecutul. Uneori ne vărsăm durerea într-o sticlă de vin. Alteori ne pierdem în vicii care ne distrug viața. Ne punem întrebări fără răspunsuri. Ne pierdem, apoi ne regăsim. Ne învinuim pe nedrept și uităm să mai iubim.

Cel mai rău e că-i comparăm pe cei din prezent cu cei din trecut, uitând că ei sunt alți oameni, cu alt caracter, cu altă educație, valori, calități. Din cauza trecutului nostru îi facem pe cei care ne iubesc să sufere, să se simtă vinovați pentru că noi suntem cu pretenții, pentru că ne-am pierdut încrederea, pentru că am devenit reci și am uitat să dăruim. Doar cerem crezând că cel de lângă noi e obligat să ne înțeleagă de fiecare dată, să cedeze sau să ne accepte orgoliul.

Nimeni nu e vinovat pentru eșecurile tale. Niemeni nu e vinovat că ai ales greșit. Nimeni nu e vinovat că ai iubit pe cine nu trebuia. Acei oameni care pleacă din viața ta, prieteni sau iubiți, o fac pentru că acesta a fost rolul lor. Ei te părăsesc după ce ți-au oferit o lecție bună ca să vină alții mai buni, alții care să-ți ofere iubire. Ei te vor iubi, fă-o și tu. Iubește-i, și nu fi ca cei care ți-au lăsat un gust amar. Tu doar le ofereai totul, iar ei nimic. Știi de ce? Pentru că au avut și ei în viața lor oameni care le-au călcat sufletul în picioare, i-au trădat, au profitat de iubirea lor. Atunci ei pur și simplu s-au schimbat, sau poate s-au pierdut pe drum. Orice nu s-ar întâmpla, să rămâi tu: un om iubitor.

Cu drag, Mary!