fb

Nimeni dintre noi nu este „normal”. Un studiu care te va uimi!

Într-un studiu din 2018, coordonat de cercetătorii de la Yale, s-a făcut constatarea că: “Oamenii sunt ciudați, însă acest lucru este cât se poate de firesc.”

Avram Holmes și Lauren Patrick au afirmat că societății nu îi poate fi specific noțiunea de normalitate. Termenul de “optim” a fost popularizat de descoperirile în neurologie, însă acest lucru este un mit. Esențială vieții este diversitatea și schimbarea. Ele sunt necesare pentru evoluția speciei umane.

Studiile celor de la Yale sunt foarte utile pentru viziunile în psihiatrie și atitudinea față de tulburările mentale. Oamenii de știință au concluzionat că: “Nu există un profil universal optim al funcționării  creierului. Noi am propus ca, în loc să se examineze comportamente izolate, bolile psihice pot fi înțelese mult mai bine prin studierea relaționării dierselor arii ale creierului responsabile de formarea unui conduite.”

Te poți gândi că, dacă nu există normalitate, nu ar mai trebuie să existe limite ale permisibilului. Însă nu acest raționament trebuie dedus de mai sus.

Nu există un mod corect sau greșit în a fi om. Normalitatea este relativă și depinde de timp, loc și circumstanțe. De exemplu, dacă vei mânca la micul dejun o duzină de hot-dog, vei fi considerat un ciudat. Acest lucru este tratat complet diferit la o competiție de mâncat hot-dog. Acolo acest lucru va fi cât se poate de normal.

Conform acestui principiu trebuie să fie tratate și bolile mintale. Ele nu trebuie să fie percepute ca identic inadecvate normelor sociale, ci trebuie să fie abordate în conformitate cu situația.

“Nu există un patern universal și necondiționat aplicabil. Din această cauză bariera între diagnosticul de sănătos și bolnav nu poate fi clar stabilită. Cel mai important pentru un comportament și chiar și pentru tratament este contextul. Au o însemnătate primară: ambianța, vârsta, genul și relațiile interumane care caracterizează o persoană la un moment dat.”

Holmes afirma: dacă o anumită conduită te face să suferi, atunci trebuie să te adresezi unui profesionist în domeniu. Însă dacă ești fericit și productiv printr-un comportament considerat o abatere de la normă, atunci nu este greșit sau dăunător în a te manifesta în acel mod.

Advertisement

Nimeni nu este normal și acest lucru este cel mai curios aspect al societății noastre.

Source :

curiosity